Srećom nisu nikoga pregazili / Sud oštro po pijanim vozačima, ostaju i bez dozvola i bez tisuća i desetaka tisuća kuna

Image
Foto: Marko Dimić/Pixsell

Jedan od njih uspio je biti pijan već u podne, a onda je sjeo za volan i sudario se. Pritom to nije i jedino što je napravio

21.7.2021.
10:52
Marko Dimić/Pixsell
VOYO logo

Općinski prekršajni sud u Zagrebu u nedjelju i ponedjeljak nije imao milosti prema vozačima koje su policajci pohvatali pijane za volanom.

Kao prvoga kojega PU zagrebačka navodi da je kažnjen, izdvaja 51-godišnjaka koji je vozilo automobil gospićkih oznaka kada ga je u nedjelju u 21 sat prometna policija zaustavila u Ulici kerestinečkih žrtava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo što je u krvi imao 2,32 promila alkohola, nego je ispalo da mu je istekla i vozačka dozvola, a usput se nije niti vezao sigurnosnim pojasom. Uhitili su ga i odveli na Općinski prekršajni sud, gdje je odlučeno da ostaje bez 6000 kuna, ali i dobiva zabranu vožnje na tri mjeseca.

Slučaj drugi, isti dan, 15-ak minuta ranije. 30-godišnji Zagrepčanin vozio je Zagrebačkom avenijom prema zapadu, kad su ga policajci zaustavili i utvrdili da vozi unatoč tome što ima izrečenu zaštitnu mjeru zabrane vožnje. Usput nije imao niti vozačku. A nije bio niti vezan pojasom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NESREĆA U VUKOVARU /

Mrtav pijan sletio s ceste i zabio se s Audijem u kuću: 'Čula sam jak udarac...'

Image
NESREĆA U VUKOVARU /

Mrtav pijan sletio s ceste i zabio se s Audijem u kuću: 'Čula sam jak udarac...'

Prekršajni sudac mu je odrapio 10.300 kuna kazne.

Dan poslije, u ponedjeljak, 36-godišnji Zagrepčanin izazvao je u Ulici Trnsko prometnu nesreću, srećom samo s materijalnom štetom. A kad su došli policajci, imali su što i vidjeti. Ispalo je da je 36-godišnjak već u 12.30 sati uspio biti tako pijan da su mu izmjerili čak 2,43 promila alkohola u krvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo to, ispalo je i to da 36-godišnjak nema niti položen vozački ispit. Prekršajni sudac proglasio ga je krivim i odredio mu 12.000 kuna kazne.

Istog dana, ali šest sati kasnije, 65-godišnji Zagrepčanin skrivio je prometnu nesreću u Ulici Ive Čupara. I opet srećom samo s materijalnom štetom, i opet pijan za volanom. Policajci su mu izmjerili praktično dva promila alkohola u krvi (1,98), a nadležni prekršajni sud odredio mu je kaznu od 6200 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo