zabrana prilaska / Sudski epilog slučaja na Jordanovcu: 50-godišnjak koji je pokušao oteti djevojčicu proglašen krivim

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL / Vijesti.hr

muškarac je navodno pokušao oteti 10-godišnju djevojčicu na pješačkom prijelazu pred osnovnom školom Jordanovac te je rekao djevojčici kako ga je njena majka poslala po nju

29.3.2018.
22:37
Luka Stanzl/PIXSELL / Vijesti.hr
VOYO logo

Napokon sudski epilog slučaja iz studenog prošle godine. Manijak s Jordanovca, 50-godišnjak koji je pokušao odvesti djevojčicu ispred tamošnje osnovne škole, proglašen je krivim na Prekršajnom sudu u Zagrebu. Iako se nikada nije pojavio na sudu, niti ispričao svoju verziju događaja, sud mu je izrekao kaznu od 30 dana zatvora uvjetno na godinu, a dobio je i zabranu približavanja Osnovnoj školi Jordanovac na manje od sto metara, doznaje Net.hr.

Podsjetimo, tada 49-godišnji muškarac je navodno pokušao oteti 10-godišnju djevojčicu na pješačkom prijelazu pred osnovnom školom Jordanovac. Muškarac je rekao djevojčici kako ga je njena majka poslala po nju, a ona se uspjela otrgnuti i pobjeći u unutrašnjost škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajac iz policijske postaje na Maksimiru potvrdio je za Net.hr da je djevojčica 6. studenog došla u njihovu postaju u pratnji oca.

"Bila sam pred školom jer sam se trebala naći sa sestrom da joj predam ključ od stana. Taj čovjek me zaustavio i rekao mi da ga je poslala moja mama i da me mora odvesti doma. Bila sam zbunjena jer ga nisam poznavala. Približio mi se i uhvatio me rukom za jaknu. To me prestrašilo pa sam se počela otimati. Udarila sam ga nogom i pobjegla u školu", rekla je djevojčica tad policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sud smatra da je okrivljenik ovakvim svojim neprimjerenim ponašanjem na javnom mjestu u odnosu na maloljetnu osobu, vrijeđao i moralne osjećaje građana, te narušavao njihov mir", zaključeno je u presudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo