našli samo napuštenu dasku / Surferici nestaloj kod Bola još nema traga: U potragu uključeni i policijsko vozilo, brod i helikopter

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL (ilustracija)

I dalje se traga za nestalom surfericom koja je nestala u ponedjeljak oko 12.30 sati u moru između otoka Brača i Hvara.

25.9.2018.
18:59
Ivo Cagalj/PIXSELL (ilustracija)
VOYO logo

Valeria Valderrama Santos (25) iz Meksika nestala je u ponedjeljak oko 12.30 sati u moru između otoka Brača i Hvara, a potraga i dalje traje. Valeria je u trenutku nestanka imala na sebi bijelo-plavo surfersko odijelo. Visoka 165 cm, srednje je tjelesne građe, ima ravnu kestenjastu kosu i kestenjastu boju očiju. Na licu, na jagodičnoj kosti ima manji ožiljak ispod lijevog oka, opisano je na stranici nestali.hr.

Potraga za mladom surfericom koja je jučer nestala kod Zlatnog rata još traje, a u nju su od jutros uključeni policijsko plovilo, ophodni brod i helikopter te pripadnici Vatrogasne postrojbe Hvara, priopćeno je u utorak popodne iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestili su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o nastavku intenzivne potražno-spasilačke akcije za ženom u splitskom akvatoriju.

U potragu za surfericom koja je jučer nestala 200 metara od Zlatnoga rata jutros od sedam sati angažirana su plovila iz sastava splitske Lučke kapetanije, Lučke ispostave iz Milne te jedno policijsko plovilo, a Obalna straža u koordiniranu potragu uključila je ophodni brod i helikopter. Od osam sati u potragu su uključeni pripadnici Vatrogasne postrojbe iz Hvara, koji pretražuju obalu otoka Hvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojava o nestaloj surferici primljena je jučer oko 13 sati. Očevici s obale Brača dojavili su kako se žena držala za dasku za jedrenje oko 200 metara od obale, no, nažalost, u trenutku kada je pustila dasku u pokušaju da dopliva do obale, nestala je u naletu jakoga vjetra i visokih valova. Nedugo nakon toga, u 16 sati u sklopu zračne potrage, pilot potražnog zrakoplova tipa pilatus iz sastava Obalne straže Republike Hrvatske uočio je dasku za jedrenje nestale surferice oko tri nautičke milje jugozapadno od Bola, na otoku Braču.

Snažna bura koja je zapuhala u ponedjeljak trojicu surfera odnijela je na otvoreno more. Dvoje surfera je spašeno, no zbog teških vremenskih uvjeta, potraga za nestalom Valerijom privremeno je obustavljena. Traganje je nastavljeno rano ujutro u utorak, a u potragu su uključeni brodovi policije, lučkih kapetanija, Obalne straže te potražni zrakoplov, javlja Morski.hr. U potrazi sudjeluju i lokalni vatrogasci koji pokrivaju rubno područje Hvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici Lučke kapetanije Split izvijestili su kako je nestala surferica posljednji put viđena 200 metara od Bolske obale, gdje je pokušala plivati do obale zbog čega je pustila dasku, no zbog jakog vjetra i visokoga mora, očevici su je izgubili iz vida. Pilot potražnog zrakoplova Obalne straže u u 16.03 sati uočio napuštenu surfersku dasku tri nautičke milje jugozapadno od Bola, ali nažalost, ne i nestalu surfericu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo