OTAC S BALKONA BACIO ČETVERO DJECE / Susjedi o užasu na Pagu: 'Majka je dotrčala i vikala - djecu mi je poubijao!'

Za četverostruko ubojstvo u pokušaju zadarska policija tereti oca koji je jutros s balkona bacio svojih četvero djece

28.2.2019.
18:40
VOYO logo

Za četverostruko ubojstvo u pokušaju zadarska policija tereti oca koji je jutros s balkona bacio svojih četvero djece od 3, 5, 7 i 8 godina. Ovaj nezapamćeni zločin dogodio se u obiteljskoj kući na Pagu. 

U kritičnom stanju je 7-godišnjakinja koju kolima hitne pomoći u ovim trenucima prevoze u Zagreb. Ostala djeca nisu životno ugrožena. Prizor krvavih mališana ispred kuće, uz susjede, dočekao je i njihovu majku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su plakali"

Skrivajući se iza policije majka jutros trči u bolnicu. A ispod balkona još se nije osušila mrlja - isprane krvi četvero njezine djece. Sve je vidio barba Bernardo koji stanuje u prizemlju. Nešto prije sedam sati ugledao je trogodišnjaka kako ga otac baca s kata s visine oko pet metara. Tri djevojčice već su ležale dolje, još u pidžamama.

"To su svi plakali. Maloj je oko istučeno, ruke i noge i svašta. Je li je prije tukao? Nikada", rekao je susjed Bernardo Maričević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Na plač djece odmah je dojurio i susjed Ivan. "To ne možeš opisati. Izudarana i razbijene glave, troje djece je ležalo, jedna mala je sjedila i plakala", kazao je susjed Ivan Škoda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ajme meni, djecu mi je poubijao"

Gdje je za vrijeme ubilačkog napada bila majka, susjedi malo znaju. "Ona je došla u crnim gaćicama i kazala: 'ajme meni, djecu mi je poubijao'", rekao je Maričević.

"Dotrčala je i vikala da je on pobacao, da je ona spavalo, da je uzeo malu i ona je mislila da ju vodi u dnevni boravak", kazao je Škoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su zvali Hitnu, pokraj njih je prošao otac, sjeo u automobil i otišao. U policiji su potvrdili da je ondje. "Počinitelj se na nalazi u prostorijama policije na istraživanju", kazala je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Teško ozlijeđenu djevojčicu voze u Zagreb

A u zadarskoj bolnici počinje borba za život njegove sedmogodišnje djevojčice. "Ima brojne ozljede glave, grudnog koša, na mehančkoj ventilaciji i nije stabilizirana", rekao je danas ujutro Josip Karuc, šef anestezije u Općoj bolnici Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoje najmlađih trogodišnjak i petogodišnjakinja lakše su ozlijeđeni. Najstarija je stabilno, no potrebna joj je operacija oka. A stanje sedmogodišnjakinje i dalje je neizvjesno. Zbog komplikacija djevojčica je sanitetom krenula prema Zagrebu.

Na ljeto su se trebali iseliti

Otac koji je bacio djecu je 54-godišnjak. Kako tvrde susjedi, rodom je iz Virovitice, no već godinama živi na Pagu. Bili su podstanari, s rokom do ljeta da isele, kažu susjedi. On, inače, vrlo aktivan na društvenim mrežama, radio je nočni čuvar kampa u Šimunima. Susjedi i poznanici o obitelji različito govore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjeda Marija kaže da se u toj obitelji nikada nisu sukobljavali. "To je bila tišina u kući", kaže Marija. "Ona je bila prava majka, on šeprtlja", kaže pad Bernardo Maričević.

A bez kamera, neki prozivaju i majku zbog neuredna života. Ona ima 18-godišnju kćer iz prvog braka koja je često bježala od doma, zbog čega su bili pod nadzorom centra za socijalnu skrb. O detaljima da joj je ta kćer oduzeta, u centru ne žele, no tvrde, nasilje u obitelji nikad nije bilo u pitanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasilje i to najgore se ipak dogodilo. A protiv oca podnijeta je kaznena prijava za četverostruko teško ubojstvo u pokušaju. Kazna zatvora od 15 do 40 godina.

U RTL-u Danas iz Zadra se javila RTL-ova novinarka Nikolina Radić s najnovijim detaljima ovog stravičnog slučaja. 4-godišnjeg oca još uvijek policija ispituje na Pagu, a potom bi trebao biti predan pritvorskom nadzorniku u Zadru. Liječnici su kazali da su djeca još uvijek spavala dok ih je otac pobacao s balkona, a dobili su teške unutarnje ozljede glave. Sada se ispituje je li se slučaj mogao spriječiti. Ravnateljica Centra je danas kazala da ranije nije bilo nasilja u obitelji. Imali su ih pod nadzorom zbog 19-godišnje djevojke i skrbi nad njom. No, pod nadzorom su imali i obitelj zbog osmogodišnje djevojčice jer je imala problema s govorom i navodno je još uvijek mokrila u pelene, kazala je RTL-ova novinarka Nikolina Radić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo