Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
tragedija na pagu

Suze majki čija su djeca poginula u teškoj nesreći: 'On se oženio i ima djecu, a što imamo mi?'

Podsjetimo, Stupičića se tereti za izazivanje prometne nesreće s neizravnom namjerom

Image

Pag sprovod, kazna, nesreća, majke, žalost, tuga, bol, hrvatska

Foto: PIXSELL
Vijesti.hr/ 24.5.2019. u 8:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tonči Stupičić (31), vozač Citroena Xantie, u travnju 2010. godine na izlazu iz Povljane na Pagu sudjelovao je u nesreći u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja. Sada su majke tragično preminulih Pažana - Martine Škode (19), Ante Pogorilića (21) i Marina Orlića (24), na ponovljenom postupku na Županijskom sudu u Zadru zatražile su najstrožu kaznu za Stupičića, piše Zadarski.hr. 

"Bio je pijan i ubio ih je! Tražimo najstrožu kaznu! Gdje su naša djeca? Što se ovdje deset godina uopće dokazuje? Hoće li ih to vratiti? Nemamo više živaca. Umrijet ćemo i neće nam biti lakše!", rekle su u sudnici Andrijana Škoda, Barica Pogorilić i Leonora Orlić.

Troje Pažana su zbog težine ozlijeda te kobne večeri poginuli na licu mjesta, a Stupičić je prošao neozlijeđen. Zbog toga je pobjegao u policijskom automobilu i pokušao samoubojstvo. Majke su istaknule da od Stupičića neće tražiti materijalnu odštetu.

Mladi Pažani poginuli na licu mjesta

Iako je Stupičiću prošle godine dosuđeno četiri i pol godine zatvora, viši je sud tu presudu ukinuo zbog nedovoljno razjašnjenih okolnosti nesreće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mladi su Pažani zadobili višestruke ozlijede glave i tijela nakon što su te kobne večeri, kada je Stupičić izletio s ceste, poispadali iz automobila. Svi su poginuli na licu mjesta, osim tada 19-godišnjeg Daria Škode koji je bio teško ozlijeđen. Majke su u sudnici počele plakati, a reagirala je Andrijana Škoda, koja je u nesreći izgubila kćer jedinicu.

"Moje kćeri više nema. Ja nemam više nikoga. On se oženio i ima djecu, a njegovi roditelji unuke, a što mi imamo.. gdje su naša djeca i obitelji koje smo mogli imati", zapitala se kroz suze. Dodala je kako osobno poznaje i tu cestu i Tončija.

Upravo se čita

Image
Nataša, Mašan i Marko

Shrvani otac Miloš oprostio se od ubijene supruge i sinova: 'Anđeli moji, dolazim vam uskoro. Volim vas'

"Ja sam mu mater svako jutro vozila na posao, kako je ja nisam ubila? Znam da je morao dodati gasa jer je to takva cesta. Ja sam ostala bez obitelji", plakala je neutješno.

Stupičić se ne osjeća krivim onako kako ga se optužuje

Stupičić je na sud došao u pratnji oca, a nakon upita suca Ivana Markovića da se izjasni o krivnji rekao je kako mu je neizmjerno žao što se sve ovo dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Sve bih dao da sam umjesto njih to bio ja", rekao je, ali kada mu je sudac rekao da se mora precizno izjasniti o krivnji dodao je da se ne osjeća krivim onako kako ga se optužuje.

Podsjetimo, Stupičića se tereti za izazivanje prometne nesreće s neizravnom namjerom, a dosad je utvrđeno da brzina kretanja nije bila uzrok već da se nesreća dogodila zbog njegovog umora i alkoholiziranog stanja. Zbog umora je bio u stanju kao da je popio 1.23 promila, a ne 0.93 koliko mu je izmjereno nakon nesreće. Na putu između Gorice i Povljane, nakon neprospavane noći, oko 2.30 sati sa 0,93 promila alkohola u krvi u blagom zavoju, vozeći brzinom od 106 kilometara na sat, na mjestu gdje je ograničeno 90, izletio je s ceste i više puta se prevrnuo, piše Zadarski.hr.

Vijesti.hr/ 24.5.2019. u 8:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
RTL OTKRIVA

Košarkaš iz Čačka i njegova žena napali dvije sestre u Kninu pa su se u sukob uključili policajac i vojnik

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba