ZASTRAŠUJUĆE ISKUSTVO / Svjedočanstvo jedinog preživjelog u nesreći s četiri poginula: 'Škoda je poletjela kao avion...'

Image
Foto: ICV

'Vidio sam da vozač spava za upravljačem automobila koji je jurio. Vrisak je probudio i vozača'

28.4.2019.
15:11
ICV
VOYO logo

Dragan Vučićević (28) iz Batajnice, suputnik u bijeloj škodi Octaviji karavan koji je jedini preživio nesreću s 25. na 26. travnja oko 500 metara prije odmorišta Bošnjaci na autocesti A3 u smjeru Zagreba, ispričao je nakon izlaska iz vinkovačke bolnice za Kurir svjedočanstvo o nesreći.

- Spavao sam na mjestu suvozača kad me probudila vriska suputnika, a onda je Škoda poletjela kao avion - ispričao je Vučićević o tragediji u kojoj su poginuli Vladica Rašić (42) i njegov sin Nikola (14) iz Kruševa te supružnici Žikica (47) i Aleksandra Janković (43) iz Beograda. A u razgovoru s policajcima koji su vodili istragu o nesreći još je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ostao sam budan do naplatnih kućica u Hrvatskoj. Vidio sam da je vozač otkopčao sigurnosni pojas jer nije mogao dohvatiti karticu za autocestu. Ponovno sam zaspao, a probudio me je vrisak. Vidio sam da vozač spava za upravljačem automobila koji je jurio. Vrisak je probudio i vozača. Trgao se i naglo okrenuo upravljač najprije ulijevo, a zatim udesno. Naletio je na stup koji je automobil podigao u zrak i poletjeli smo poput aviona.

Poslije kratkog leta Škoda je pala na travu, proletjela kroz zaštitnu ogradu i udarila u kanal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Sljedeće čega se sjećam je prazan automobil na kojem su sva vrata otvorena - opisao je.

Vučićević je jedini imao vezan sigurnosni pojas, a ostali putnici, koji nisu bili vezani, od siline udarca ispali su iz Škode koja se kretala u smjeru Zagreba. Kazaljka brzinomjera ostala je “zakucana” na 140 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučićević se u Škodi našao tako što je tražio prijevoz preko BlaBlaCara za jeftiniju vožnju do Slovenije gdje je, kao pekar, krenuo tražiti posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo