Suđenje Bruni Bajriću / Svojoj djevojci prislonio je pištolj na grudi i pucao: 'Bili su sretni. Nije je namjerno ubio'

Image
Foto: Pixell

Bruno Bajrić već je osuđen na 10 godina, ali je presuda poništena

30.1.2019.
7:30
Pixell
VOYO logo

Deset mjeseci nakon što je Bruno Bajrić (25) iz Splita pušten iz istražnog zatvora jer je Vrhovni sud ukinuo presudu suca Slavka Lozine kojom je bio osuđen na 10 godina zatvora zbog ubojstva s neizravnom namjerom svoje 22-godišnje djevojke Anice Ćurić, na splitskom Županijskom sudu počelo je u utorak novo suđenje. 

Bio je osuđen jer je 28. studenoga 2016. godine, oko 23 sata, u stanu u Slavonskoj ulici iz pištolja "mauser werke parabellum", kalibra 9 mm, koji je imao pet metaka u okviru, ispalio jedan metak u grudi svoje djevojke, svjestan da je može usmrtiti i pristajući na to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Vrhovni je sud ukinuo presudu suca Lozine zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Bajrićev odvjetnik Željko Gulišija je istaknuo da će dokazati da se ovdje radi o nesretnom slučaju ili, u najgorem slučaju, prouzročenju smrti iz nehaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo, djevojka zvala svoju majku desetak minuta prije tragedije i bila je sretna i razdragana. Drugo, djevojčin DNK pronađen je na mecima koji su ostali u spremniku. Treće, u ustima cijevi pištolja nađen je njezin DNK, a kako prilikom ispaljenja nastaje temperatura od 1300 stupnjeva koja briše sve tragove, očito je da je taj trag nastao nakon ispaljenja. I četvrto, biološko-balistički tragovi ukazuju na nesretan slučaj", kazao je Gulišija, a piše Slobodna Dalmacija.

Svjedočio je i otac pokojne djevojke Petar Ćurić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam za Aničinu vezu s Brunom, nikad nisam primijetio nikakve probleme. Bila je sretna. Bila je vrlo emotivna, a nikad nisam primijetio nikakve modrice ili ozljede na njoj. Njih dvoje zračili su srećom, a kod tog momka nikad nisam primijetio ni zrnce agresivnosti. Bruno nije dolazio u naš stan jer je naš stav bio da može doći samo kad se odluče oženiti. Anica mi je rekla da Bruno ide u Poljsku na tečaj za zaštitara, da želi raditi u arapskim zemljama kao zaštitar. Htio je biti hranitelj obitelji, osigurati novac za sebe i nju, a u Hrvatskoj kao zaštitar nije mogao zaraditi dovoljno. Mislim da je nije namjerno ubio, nije jednostavno takav tip. A da je bio imalo nasilan, ona sigurno ne bi bila s njim", kazao je djevojčin otac.

Slično je govorio i Bajrićev otac Nikola, navodeći da njegov sin nije bio opsjednut oružjem, nego je na to gledao kao sredstvo za posao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam te večeri čvrsto spavao kad me probudio tupi udarac. Rekao sam ženi da ide vidjeti u sobu što se dogodilo, a kad sam došao do sobe, vidio sam Anicu kako leži.  Uzeo sam joj glavu u ruke, bila je živa, micala se, teško je disala, a onda se odjednom umirila kao da je zaspala. Odvezli smo je na Hitnu, Bruno je cijelo vrijeme ponavljao da će se ubiti ako ona umre. Jedino nam je bilo bitno spasiti je. Jako mi je žao zbog ovoga, to dijete mi je umiralo na rukama. Sigurno je nije namjerno upucao, a kako se to dogodilo, zna samo on", posvjedočio je Nikola Bajrić, piše Slobodna Dalmacija.

Suđenje se nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo