Raskrinkan je / Tako mlad, a već prevarant: Krivotvorio ugovor pa prodao nekretnine na Bukovcu za 900 tisuća kuna

Image
Foto: Shutterstock

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku

16.12.2020.
10:06
Shutterstock
VOYO logo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Krivotvorenje isprave, Ovjeravanje neistinitog sadržaja i Prijevara.

Naime, sumnja se da je neutvrđenog dana i na neutvrđen način s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi pribavio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine na kojem se nalazila krivotvorena ovjera javnog bilježnika.

Tako krivotvoreni ugovor kojim je lažno prikazao da je kao kupac od prodavateljice i vlasnice kupio više nekretnina na području Bukovca, zatim je 30. siječnja 2020. godine upotrijebio kao pravi predavši ga u Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Na taj je način doveo u zabludu službenike Suda koji su temeljem Ugovora u zemljišnim knjigama uknjižili pravo vlasništva nad navedenom nekretninom u korist 24-godišnjaka, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Nakon uknjižbe prava vlasništva, 24-godišnjak je doveo u zabludu oštećenog te je 26. veljače 2020. godine kao prodavatelj s njim sklopio Ugovor o kupoprodaji navedenih nekretnina, temeljem kojeg mu je oštećeni isplatio novčani iznos od oko 900.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo