Opsadno stanje / Talačka kriza u autobusu u Bavarskoj koji je vozio za Srbiju. Promet i autocestom i željeznicom satima je bio prekinut

Image
Foto: screenshot/RTL.de
Image
Foto: screenshot/RTL.de

Na kraju su morali intervenirati pripadnici njemačkih specijalnih policijskih snaga. Mediji navode "jezičnu barijeru" pri pregovorima s otmičarom

21.9.2021.
23:43
screenshot/RTL.de
VOYO logo

tmica autobusa na autoputu A9 kod Hiloplsteina u središnjoj Bavarskoj (Njemačka) okončana je tek velikom akcijom policijskih specijalnih snaga u utorak kasno navečer. RTL Njemačka navodi da je naoružani putnik više sati držao zatočenima dvojicu vozača od oko 17 sati.

Putnike je, pritom, navodi se, pustio da odu iz autobusa.  Motiv još nije poznat, a ozlijeđenih nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Das Bild je objavio da se autobus zaustavio u zaustavnoj traci u smjeru Münchena, da je bila riječ o čak tri vozača koje je naoružani putnik držao na nišanu. 

Dionica autoputa A9 satima je bila zatvorena između mjesta Hiloplstein i Greding u oba smjera. Na mjesto talačke krize dojurili su, između ostalih i pripadnici Spezialeinsatzkommando iz Nűrnberga te pregovarački tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bild navodi i to da je pri pregovorima s otmičarom došlo do problema zbog jezične barijere, što objašnjava time "'što je riječ o autobusu iz inozemstva", ali i jednu neobičnu stvar:

"Navodno je više puta pričao čudne stvari."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog predostrožnosti, navodi Der Spiegel, pozivajući se na izvore iz Njemačkih željeznica (DB), tijekom večeri je obustavljen i promet vlakom ICE-a između Nürnberga i Ingolstadta.

Konačno, u 21.45 policijski specijalci krenuli su u napad i vrlo brzo svladali otmičara. Das Bild je spominjao "nekoliko eksplozija", ali ozlijeđenih nije bilo. Otmičar je uhićen, stradao nije nitko niti je bilo ozlijeđenih, a promet je ubrzo opet uspostavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo