Oduzele joj slobodu / Teror kod Zagreba: Godinama držale ženu u ropstvu, dobivala je malo hrane, nije smjela zvati obitelj...

Image
Foto: Shutterstock

Agonija 45-godišnjakinje trajala je sve do verbalnog sukoba s jednom od osumnjičenih kad je žrtva sve priznala policiji

16.12.2019.
14:20
Shutterstock
VOYO logo

Od kolovoza 2015. pa sve do prosinca 2019. trajala je agonija 45-godišnjakinje. Naime, nju su 57-godišnjakinja i 54-godišnjakinja zaposlile u trgovačkom društvu u okolici Zaprešića te je tu započeo teror. 

Izrabljivale su ju financijski, ali i kao radnu snagu. Nakon što bi joj sjela plaća, 45-godišnjakinja je zajedno s njom odlazila do banaka u Zagrebu i Zaprešiću te zahtjevala od nje da podigne cijeli iznos i uzela joj to. Ostavila bi joj tek minimalan iznos koji 45-godišnjakinji nije bio dovoljan ni za osnovne životne potrebe, javlja Policijska uprava zagrebačka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon radnog dana, koji je trajao do 23 sata, tjerale bi ju da radi kućanske poslove u njihovoj kući na području zagrebačkog kvarta Črnomerec. Od nje su tražile da radi i vikendima te praznicima od jutra do kasnih večernjih sati bez godišnjeg odmora i slobodnih dana. 

Poznanik žrtve je 2017. posudio od 57-godišnjakinje novac te je 45-godišnjakinja taj dug morala otplatiti svojim radom iako nije bila odgovorna za njega. Tada je morala ostajati na poslu do 23 sata, pa i duže, te joj je 57-godišnjakinja davala tek minimalne količine hrane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prosincu 2018. godine protupravno joj je oduzeta i sloboda, kada su ju 57-godišnjakinja i 54-godišnjakinja zatvorile u ured trgovačkog društva te su tada tražile da od poznanika i njegove obitelji traži da vrate posuđeni novac. 

Oduzele su joj i mobitel kako ne bi bila u kontaktu sa svojom obitelji. Tijekom adaptacije njezine obiteljske kuće, koja je započela bez njezine suglasnosti, iz kuće je 57-godišnjakinja iznijela liječničku dokumentaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom srpnja ove godine, oštećena se ozlijedila na poslu te joj je 57-godišnjakinja zabranila da u bolnici kaže da joj se nesreća dogodila na radnom mjestu. Nakon izlaska iz bolnice, unatoč preporuci liječnika da strogo miruje, već nakon tri dana obavljala je poslove. 

Verbalno su se 57-godišnjakinja i 45-godišnjakinja sukobile 12. prosinca te ju je 57-godišnjakinja pritom vrijeđala i omalovažavala. Tada je žrtva sve priznala policiji i višegodišnje iskorištavanje je završilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo