STRAŠNA TRAGEDIJA / U sudaru vlakova najmanje troje mrtvih: 'Na terenu je puno službi, trenutno nitko nije ostao priklješten'

Image

Premijer Andrej Plenković potvrdio je u svom obraćanju da su poginule tri osobe

9.9.2022.
22:59
VOYO logo

Gradonačelnica Novske izrazila sućut obiteljima poginulih

Marija Kušmiš, gradonačelnica Novske obratila se medijima. Izrazila je sućut obiteljima poginulih i istaknula da im Grad na raspolaganju te je zahvalila svim službama koje su izašle na teren.

Image
s mjesta nesreće /

Gradonačelnica Novske: 'Izražavam duboku sućut obiteljima unesrećenih. Stojimo im na raspolaganju'

Image
s mjesta nesreće /

Gradonačelnica Novske: 'Izražavam duboku sućut obiteljima unesrećenih. Stojimo im na raspolaganju'

Premijer potvrdio da su poginule tri osobe

Premijer Andrej Plenković potvrdio je da su poginule tri osobe. Dodao je da su svi ozlijeđeni bili u putničkom vlaku dok je u teretnom bio strojovođa. Najavio je i da će se pokrenuti istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat strojovođa: 'Poginuli su naši kolege'

"Nemam riječi. Ovo je strašna tragedija, poginuli su naši kolege. Izražavam sućut obiteljima", rekao je Tomislav Klarić iz Sindikata strojovođa za Večernji list.

Kako neslužbeno doznaje Večernji, stradali radnik HŽ-a bio je iskusni strojovođa koji je odbrojavao dane do mirovine. Putnički vlak koji je sudjelovao u nesreći je tzv. Mađarac, stari putnički vlak bez kupea, koji se zabio u teretni navodno zbog problema s kočnicama. U blizini mjesta nesreće, navodno u tijeku su bili i radovi na pruzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef bolnice u Novoj Gradiški: 'Stiglo nam je 11 osoba, neki su teže ozlijeđeni'

Ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej rekao je za N1 da je u njihovu bolnicu pristiglo 11 ozlijeđenih osoba. Obrada je u tijeku pa će se o težini ozljeda više znati naknadno, ali kaže da ima i teže ozlijeđenih.

Vatrogasni zapovjednik: Mnogo službi je na terenu, trenutno nitko nije prikliješten

Županijski vatrogasni zapovjednik Sisačko-moslavačke županije, Marijo Paluh izjavio je za HRT da je u tijeku zbrinjavanje unesrećenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako trenutno nitko nije ostao priklješten ispod vlakova te da su u tijeku provjere kompozicije putničkih vlakova. Kazao je i da je na terenu mnogo žurnih službi i da je velika gužva. Paluh je rekao da su unesrećeni na vrijeme spašeni zbog pravovremene reakcije službi.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke izvijestili su da je oko 21:35 mjestu Rajić putnički vlak udario u zaustavljeni teretni vlak. Na terenu su sve žurne službe koje pomažu unesrećenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreća se dogodila dva kilometra poslije stajališta Rajić u smjeru istoka kada je putnički vlak naletio na teretni koji je stajao zbog kvara. Područje je nepristupačno vozilima što otežava spašavanje. Pozvani su pripadnici HGSS-a. Na mjesto nesreće stiže premijer Andrej Plenković. Uz njega će biti ministri Oleg Butković, Davor Božinović, Vili Beroš i Marin Piletić te župan Ivan Celjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno doznajemo da su poginuli strojovođa i kondukter, a prema također neslužbenim informacijama u vlaku je navodno bilo i migranata. Iz više neslužbenih izvora stižu različite informacije o broju poginulih. Jutarnji list piše o šestero ljudi, a županijski vatrogasni zapovjednik potvrdio je da raspolaže informacijom od troje poginulih.

"Za sada imam informaciju o tri poginula i osam ozlijeđenih. Svi ozlijeđeni su zbrinuti i trenutno sve ekipe pregledavaju prostor. Trenutno nema naznaka da je netko ostao zarobljen", rekao je Marijo Paluh, županijski vatrogasni zapovjednik Sisačko-moslavačke županije za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva Vili Beroš je za HRT je potvrdio da u nesreći ima više poginulih i ozlijeđenih. Ozlijeđene upravo prevoze u bolnice u Novoj Gradišci i Sisku.

O teškoj prometnoj nesreći oglasili su se i iz Hrvatskih željenica

''Večeras 9. rujna oko 21.30 sati između kolodvora Okučani i Novska došlo je do naleta putničkog vlaka br. 2506 na teretni vlak. U nesreći ima smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba. Na mjestu nesreće su žurne službe. Uzrok nesreće bit će poznat nakon istrage. Vlak 2506 vozio je na relaciji Vinkovci – Novska. HŽ Putnički prijevoz izražava sućut obiteljima smrtno stradalih osoba'', objavio je HŽ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Index.hr-a, putnički vlak kretao se preko 100km/h.

"Do sada imamo saznanja da ima više mrtvih i ozljeđenih. Sve službe su na terenu te premijer, ministar Beroš i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević su upravo na putu prema lokaciji željezničke nesreće", priopćeno je iz Ministarstva zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo s terena, na mjestu nesreće organizira se HGSS kako bi tražili preživjele.

Oglasio se i Županijski centar 112

Županijski centar 112 Sisak zaprimio je večeras u 21:31 sati dojavu o sudaru putničkog i teretnog vlaka koja se dogodila oko 2 km od postaje Rajić (Novska) prema Okučanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto nesreće upućene su ekipe hitne medicinske pomoći, vatrogasci, policija, pripadnici HGSS-a, djelatnici Hrvatskih željeznica, načelnik Stožera civilne zaštite Novske i voditelj Županijskog centra 112 Sisak.

Prema prvim informacijama ima više poginulih i ozlijeđenih osoba. Akcija spašavanja je u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro opširnije…

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo