Dvostruko ubojstvo / 'Ti se makni, ovo nema veze s tobom', rekao mu je u Pločama. Uskoro je ubio dečka (17), a potom i svog brata

Image
Foto: RTL

'Čula su se četiri pucnja. Istrčao sam na balkon i ugledao sam tijelo kako leži na pločniku', svjedoči Pločanin. Jedan građanin od šoka morao i na Hitnu

25.3.2022.
18:40
RTL
VOYO logo

Zločin kakav stanovnici Ploča ne pamte odigrao se jutros na ulicama njihova, inače mirnog grada. Muškarac je najprije iz automatskog oružja ubio maloljetnog susjedova sina, zatim na drugoj lokaciji i vlastita brata, da bi ga ubrzo na benzinskoj crpki policija Uhitila. 

Svjedoci su šokirani, poznanici žrtava utučeni te kao i istražitelji u potrazi za odgovorom: zašto ih je ubio? Ružica Đukić...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema utjehe! Mladi život zauvijek je ugašen. 17-godišnjak je krenuo na nastavu na koju nikad nije stigao. 

Pločanin Joško Štrbić: "Vidio sam, na žalost jutros. Između 7.40 i negdje 8.15 su se čula, po meni, četiri pucnja. Vjerojatno iz vatrenog oružja. Istrčao sam na balkon i s moga balkona ugledao sam tijelo kako leži na pločnika." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gojko Despalatović kaže: "Zna je, otprilike, kuda mali ide i u školu i ubija ga, sa četiri hica iz puške... Jesan, ja sam čuja. Tu je meni dole brod, baš san bija kraj broda."

Na drugom kraju grada, 15-ak minuta kasnije, ponovno su se začuli pucnjevi. Ubojica je ovoga puta likvidirao 52-godišnjeg brata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svemu je svjedočio je muškarac koji je zbog šoka završio na Hitnoj pomoći. Njemu je ubojica netom prije ubojstva rekao: "Ti se makni, ovo nema veze s tobom." Ubijeni muškarac bio je omiljen u Pločama i bavio se prodajom sekundarnih sirovina. Iako je bio branitelj, mirovinu nije primao. 

Jordan Jelčić, Ploče: "Jako dobar čovik kojeg sam sretao svako jutro u 5 sati kad bi se ja probudija, ispod balkona bi on prolazija sa svojin poznatim kolicima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Trampa: "Ploče ostaju bez jednoga dobroga duha. To je bio dobri duh grada. Meni je... teško jer s njin sam bio dobar."

Pomahnitali ubojica uhićen je pola sata kasnije na benzinskoj crpki u Opuzenu, izvan vozila s automatskim oružjem u ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako policija još ne želi izlaziti s motivima u javnost, nagađa se da je riječ o osveti zbog stana. Ubojica je od prije bio poznat po nagloj ćudi. Nije se slagao s bratom, ali niti s obitelji ubijenog maloljetnika koji su mu neko vrijeme bili susjedi. 

Ina Žderić, ravnateljica Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Pločama: "Jako nam je teško, tužni smo, tužni smo do bola. Svi smo u šoku. Ne možemo vjerovat da se ovo događa u našoj sredini i nama ovdje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli prilog o krvoproliću u Pločama možete pogledati ovdje:

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo