TRAGEDIJA KOD JOSIPDOLA / Tijekom razminiravanja eksplodirala mina: poginuo pirotehničar, njegov kolega teško ozlijeđen!

Prilikom razminiravanja poljoprivrednih površina u Sabljakima Modruškim kod Josipdola u ponedjeljak ujutro teško su ozlijeđena dvojica pirotehničara koji su nakon nesreće zbrinuti u ogulinskoj bolnici. Nekoliko sati nakon nesreće u ogulinskoj bolnici preminuo je jedan od pirotehničara (26)

14.9.2015.
11:44
VOYO logo

Prilikom razminiravanja poljoprivrednih površina u Sabljakima Modruškim kod Josipdola u ponedjeljak ujutro teško su ozlijeđena dvojica pirotehničara koji su nakon nesreće zbrinuti u ogulinskoj bolnici. Nekoliko sati nakon nesreće u ogulinskoj bolnici preminuo je jedan od pirotehničara (26), piše KAportal.hr.

Igor Tripalo, šef kirurgije u bolnici Ogulin potvrdio nam je da je jedan od njih preminuo jer su 'ozljede bile preteške', a drugi je zasad stabilno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Tihomir Jakovina je posjetio mjesto gdje su stradali pirotehničari te bolnicu gdje je razgovarao s doktorima.

"Ovo je tragedija, oni su heroji Hrvatske", izjavio je komentirajući ovaj nemili događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlovačka policija izvijestila je da su dojavu o stradavanju pirotehničara, starih 26 i 37 godina, zaprimili u ponedjeljak oko 9,20 sati. Prevezeni su u ogulinsku bolnicu: 37-godišnjaku se geler zabio u trbuh, dok su 26-godišnjaku amputirane obje potkoljenice.

Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiravanje (HCR) Dražen Jakopec potvrdio je Hini da su prilikom eksplozije mine ozlijeđeni pirotehničari iz vukovarske tvrtke Detektor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakopec je kazao da mu je žao što se to dogodilo jer su pirotehničari mala zajednice u kojoj se svi dobro poznaju, ali da je nažalost njihov posao toliko opasan da je nesreće uvijek moguće.

Na upit RTL-a zašto nije bilo helikoptera, iz Ministarstva zdravlja su odgovorili: "Pacijent koji je preminuo, zbog medicinskog stanja u kojem se nalazio nije bio sposoban za transport i stoga nije mogao biti transportiran niti kopnenim niti helikopterskim putem. Ministarstvo zdravlja ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji preminulog".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo