krvavi trag nasilja / Tko je brutalni ubojica iz Gline: Napadao je žene po Splitu, a sada se otkrilo da je ubio djeda i zakopao ga u šumi

Image
Foto: Google/nestali.hr/Facebook

Brutalnost Aleksandrovih napada prošle je godine sablaznila Hrvatsku, a javnost je uskoro saznala da je otprije dobro poznat policiji

4.10.2022.
14:25
Google/nestali.hr/Facebook
VOYO logo

Split je prošlog srpnja šokirao brutalan napad na dvije žene u centru grada. On je toga dana, rano ujutro, u objektu na plaži Firule od žene srednje dobi zatražio čašu vode, a onda je staklenom bocom, koju je skrivao u ruci, udario u glavu. Kad je žena pala na stepenice, nastavio ju je udarati šakama po glavi i vratu te je hvatati rukama za vrat.

Nesretnu su ženu spasile turistkinje, a napadač je pobjegao. Malo zatim, u Ulici Antuna Branka Šimića s leđa je više puta, kamenom u glavu, udario ženu te ju je potom nastavio tući šakama po glavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon opširne potrage koja je na teren izvukla velik broj policijskih snaga, dronova i potražnih pasa, uhićen je tada 28-godišnji Aleksandar Nišević iz Gline. Odmah je javnost saznala da Nišević ima i podulji policijskih dosje te da je do tada, u osam godina, skupio 13 prijava, koje su sve pravomoćne i završile samo uvjetnim kaznama.

'Poznat je on policiji, često je radio probleme'

Tada se javila i jedna žena s područja Gline koja je rekla da poznaje napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poznat je on petrinjskoj policiji. Često je radio razne probleme. Dolazio bi u kafić, napio se, a onda izazivao mlađe od sebe da se s njim tuku", rekla je žena koja je, zbog straha, htjela ostati anonimna, za 24 sata.

Image
unuk ubio djeda /

Sisačka policija o ubojstvu: 'Lovci su nam pomogli naći dijelove tijela. Napadač je već poznat zbog krađa i droga'

Image
unuk ubio djeda /

Sisačka policija o ubojstvu: 'Lovci su nam pomogli naći dijelove tijela. Napadač je već poznat zbog krađa i droga'

Mladić do tada nije bio poznat javnosti, a brutalnost njegovih napada na žene sablaznila je Hrvatsku. Zbog tog je čina na kraju osuđen na 11 godina zatvora, kaznu koju upravo izvršava. No, ovih je dana otkriveno da Nišević ima puno dužu i mračniju povijest nasilja. Naime, nakon duge i intenzivne policijske istrage ovih je dana povezan s ubojstvom djeda, Miloša Niševića, čiji je nestanak prijavljen 28. prosinca 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski službenici službe kriminalističke policije, u dogovoru s ŽDO u Sisku, proveli su višegodišnje istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kazneno djelo teškog ubojstva", rekao je Načelnik PU sisačko moslavačke Luka Pešut.

'Znamo ga zbog krađa i droga'

"Točan datum ubojstva nije poznat, ali se radi o vremenu između 16. i 19. prosinca 2019. godine kada bi taj 29-godišnjak došao u mjesto Roviška na Glinskom području, kod tada 89-godišnjeg muškarca, u obiteljsku kuću, gdje je nakon sukoba s istim zdravstveno ugroženu osobu nekoliko puta udario tupim premetom, od čega je on preminuo. Osumnjičeni je tada, u svojstvu prikrivanja teškog kaznenog djela, tijelo 89-godišnjaka sakrio u obližnjoj šumi, a u prosincu prošle godine dijelovi tijela i odjeća su pronađeni i izuzeti u sklopu izvođenja očevida", dodaje Pešut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv 29-godišnjaka, koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora zbog niza drugih kaznenih djela, ŽDO biti će podnesena kaznena prijava", rekao je.

Voditelj službe kriminalističke policije, Igor Pasanec, dodao je da je istraga trajala dugo zbog niza otegotnih okolnosti, poput kasne prijave nestanka, činjenice da je Miloš živio u ruralnom području, sa susjedima udaljim 300 metara te da nije imao kontakta s obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je osumnjičenik otprije bio poznat zbog kriminaliteta krađa i droga. Iako su se u medijima pojavile informacije da je Aleksandar Miloša ubio iz koristoljublja, odnosno zbog njegove mirovine, Pasanec je kazao kako to policija u ovoj fazi ne može potvrditi. Samo je još dodao da je Aleksandar rodom s područja Siska, no kako je svoje boravište mijenjao sukladno kriminalnom miljeu u kojem se nalazio, a često je bio i po zatvorima.

Kako to da je u svim slučajevima do tada bio oslobođen, sisački policajci ovoga puta nisu htjeli komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intervju s Milošem

Novo svijetlo na cijeli slučaj baca intervju koji je portal Novosti objavio s ubijenim Milošem 2017. godine. U njemu ga opisuju kao čovjeka s malim primanjima koji sam živi na rubu zapuštenog zaseoka.

"Mnogi ovdje, u ovim vrletima, opstaju zahvaljujući kakvoj takvoj penziji, bašći, njivi, kukuruzu, kobasici i socijali. Jedino ja živim od kozjeg mlijeka, i da nije ove moje koze, ne znam što bih. To je moja hraniteljica. Pa, ako možeš, popij jednu čašu ovog mlijeka, ako ne, opet dobro. Ja te s drugim ne mogu ponuditi. Svakoga dana ja popijem podosta kozjeg mlijeka, onako, odmah, ispod vimena i vidi me! Kod doktora nisam bio godinama, ne znam ni gdje je", rekao je tada Nišević novinaru portala Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon drugog svjetskog rata izgubio je cijelu obitelj, roditelje, tri brata i sestru. Sam je ponovo ostao nakon što ga je supruga ostavila, jedini sin Dragan, otac Aleksandra pod čijom je rukom na kraju skončao, otišao je u Ameriku još prije Domovinskog rata.

I sam je u jednom trenutku otišao k sinu u Ameriku, 1995. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije meni bilo loše u Americi. Gladan nisam bio, a imao sam i svog novca jer sam povremeno radio. Ali, brate, tuđa je to zemlja. Banija je daleko, a ja sam stalno razmišljao o ovim poljima i voćnjacima. Nekako sam izdržao do 2004. godine a onda sam rekao sinu da više ne mogu i da idem svojoj kući, pa što bude. Kad sam se obreo pred svojom kućom, imao sam što i vidjeti. Sve oštećeno, zaraslo, zapušteno i pokradeno. Nije bilo druge nego zasukati rukave. Uspio sam popraviti kuću toliko da mogu u njoj živjeti, ostvario sam 1.100 kuna mirovine jer sam nekad bio vozač u glinskoj ciglani i kakav-takav život je krenuo. Gotovo 15 godina čekao sam struju, molio, kumio, pisao molbe i zamolbe. Kad mi je dozlogrdjelo, uveo sam je svojim novcem. Elektra ju je samo priključila na kuću. Kasnije me posjetio i sin Dragan iz Amerike, ali bolje bi bilo da nije dolazio. Došao je i umro ovdje na Baniji. Tako sam izgubio posljednjeg svog, posljednju svoju krv i evo me, samujem ovdje. Do kada ću, ne znam", rekao je tada Nišević.

Iz tog je intervjua znakovito izostavio unuka, no kakvi su bili obiteljski odnosi i što je na kraju Aleksandra nagnalo na takav gnjusan čin prema djedu, za sada će ostati nepoznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo