BIVŠI ŠEF GRADSKIH GROBLJA / Tko je uhićeni Patrik Šegota? Iz HDZ-a prešao u stranku Milana Bandića, internetom kružio falsifikat njegove diplome iz Travnika

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Šegota je političku karijeru počeo u HDZ-u i njihovoj stranačkoj mladeži, a posebno istaknut bio je u Rijeci u vrijeme Ive Sanadera

14.7.2021.
10:48
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

U najnovijoj akciji USKOK-a i PN USKOK-a među pet uhićenih osoba zbog sumnje u  počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je jutros u Dubrovniku uhitila i bivšeg šefa zagrebačkih Gradskih groblja Patrika Šegotu. 

Podsjetimo, Šegota je sam podnio ostavku na mjesto voditelja podružnice Zagrebačkog holdinga Gradska groblja u studenom 2020. nakon što su mediji otkrili da je raspisao javni poziv za desetogodišnji zakup zemljišta na četiri unosne lokacije na groblju Mirogoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana pobijedile su četiri tek osnovane tvrtke. Sve četiri ponude bile su jednako vrijedne - 3510 kuna. Kako je 24 sata pisao sve te tvrtke ne posluju na lokacijama koje su dobile već su poslovanje prepustile obrtu Velina design u vlasništvu Veline Oršolić, bivše pjevačice.

Image
PRETRAŽILI MU STAN U DUBROVNIKU /

Odvjetnik uhićenog bivšeg šefa Gradskih groblja za RTL.hr: 'Samo mi je ujutro poslao poruku da je došla policija i da je uhićen...'

Iz HDZ-a prešao Bandiću

Uz ostavku u Gradskim grobljima, Šegota je u studenom 2020. dao ostavku i na sve funkcije u stranci koju je osnovao bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, kao što su pisala 24 sata, kao mladi kadar je prešao iz HDZ-a Milanu Bandiću i brzo napredovao. U stranci je bio član predsjedništva, međunarodni tajnik i predsjednik ogranka Črnomerec.

Novi list piše da je Šegota Riječanin koji je političku karijeru počeo u HDZ-u i njihovoj stranačkoj mladeži, a posebno istaknut bio je u Rijeci u vrijeme Ive Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je Sanaderova zvijezda ugasla, Šegota je prešao na posao u svojoj ekonomskoj struci u bankarski sektor, te je otišao iz Rijeke, da bi potom prije nekoliko godina osvanuo u Bandićevoj stranci.

Internetom kružio falsifikat njegove diplome 

U ožujku 2020. godine zabilježeno je da je internetom kružilo i falsifikat diplome Patrika Šegota na Internacionalnom univerzitetu u Travniku, a bizarnost na njoj je bila da je datum izdavanja bio 30. veljače 2015. godine, odnosno datum koji ne postoji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je portalu Srednja.hr Šegota ustupio preslik originalne diplome, koja je izdana 10. listopada 2015. i poručio da se radi o "zlonamjernom falsifikatu i objedi na osobnoj razini s ciljem da se krivo informira javnost, a meni nanese šteta" te dodao da je njegovu diplomu iz Travnika nostrificirala i hrvatska Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Tada, u ožujku 2020., se pohvalio i da studira na doktorskom studiju na Ekonomskom fakultetu u Travniku te da istodobno pohađa i MBA studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je došao na čelo Gradskih groblja?

Tportal je problematizirao i način na koji je Šegota izabran na funkciju voditelja Gradskih groblja. Naime, on je na čelo tvrtke  stigao početkom 2019. godine, nakon što je bivša šefica Ljerka Ćosić otišla u mirovinu. 

Holding je tada natječaje za direktora Groblja i Gradske plinare raspisao 20. prosinca, a trajali su samo sedam dana, od kojih su čak tri dana bila neradna - nedjelja, Božić i blagdan svetog Stjepana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok čelni čovjek Plinare tada nije bio izabran, jer je natječaj poništen, Šegota je prošao na mjestu šefa Groblja, a iz ZGH su poručili da je bio najbolji kandidat.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo