teška nesreća / Tko je vozač BMW-a koji je u Blatu usmrtio curicu? Ljubitelj nabrijanih auta iz Zagorja, vozi bager...

Image
Foto: Pixsell

Prijeti mu kazna zatvora od tri do 12 godina

25.5.2019.
8:25
Pixsell
VOYO logo

Život šestogodišnje djevojčice koja je stradala u Blatu dok je s ocem prelazila cestu na pješačkom prijelazu naprasno je ugasio nesavjesni vozač David K. (33) iz Zagorja koji je svojim nabrijanim BMW-om krapinskih registarskih oznaka i s 0,34 promila alkohola dojurio do zebre na Karlovačkoj cesti i udario curicu koja je prema propisima prelazila kolnik.

Tko je David K.? Vozač bagera, ljubitelj nabrijanih automobila, ali i Jacka Daniel’sa. Ništa od toga ne skriva nego, naprotiv, objavljuje na društvenim mrežama označavajući tako svoj status u društvu, piše Jutarnji list. Gdje je bio kobne večeri, nije poznato, kao ni kamo je žurio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da kojim slučajem David K. sa 0,34 promila alkohola u krvi nije skrivio prometnu nesreću nego da je “samo” zatečen u vožnji prilikom kontrole prometa, ne bi bio sankcioniran, za razliku od mladih vozača za koje svaka koncentracija alkohola znači novčani prekršaj od 700 kuna. Međutim, David K. prouzročio je prometnu nesreću približavajući se pješačkom prijelazu neprilagođenom brzinom te se zaustavio prekasno, a iako je imao inače dopuštenu količinu alkohola za vožnju u normalnim okolnostima, u slučaju prometne nesreće i još sa smrtnim ishodom alkohol u krvi mu je otegotni uteg.

Prema postroženim izmjenama Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona, koji je nastupio početkom ove godine, stavak 4. članka 227 Kaznenog zakona koji se odnosi na prometnu nesreću s neizravnom namjerom sa smrtnom posljedicom prešao je iz općinske nadležnosti u županijsku. Za to kazneno djelo prekršiteljima zakona prijeti od tri do 12 godina zatvora, piše Jutarnji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo