Otvorene rane na guzama / 'To brzo prolazi': Evo što iz klinike 'Fran Mihaljević' kažu o bebama čije su fotografije sablaznile javnost

Bura oko fotografija koje su se pojavile na Facebook-u, a na kojima su bebe u ranama, ne jenjava, a javnost se digla noge

28.1.2019.
18:02
VOYO logo

Naime, u jednoj grupi na Facebooku objavljene su fotografije dvije bebe, blizanaca starih pet mjeseci koje se nalaze na liječenju u klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu zbog rota virusa i gripe. Navodi se kako su bebe "popišane i pokakane i to u tolikoj mjeri da guza i svi intimni djelovi izgledaju kao žive rane", a sve je potkrijepljeno fotografijama.

Nakon pritiska medija o slučaju se oglasilo nadležno ministarrstvo, ali su poslali i priopćenje iz bolnice koje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Napravljen je izvid na Odjelu za novorođenčad i dojenčad na kojem se hospitaliziraju oboljela djeca do tri godine.

Klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu je u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U određenim bolestima kao što su obilni proljevi, alergijske reakcije, infekcije kože i dr., može se pojaviti i crvenilo na koži, kako u djece, tako i u odraslih bolesnika.

U male djece koja imaiu nježnu kožu, u slučaju obilnih i učestalih proljeva koji traju više dana, zbog kiselosti sadržaja stolice (osobito ako se radi o virusnim proljevima), može se pojaviti hiperemija i iritacija kože. Unatoč lokalnoj njezi kože, ove promjene se mogu javiti tijekom proljeva, ali također vrlo brzo prolaze nakon prestanka proljevastih stolica.
Zahvaljujemo svima na razumijevanju.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ministarstva zdravstva ranije su se javili kratkim priopćenjem:

'Nastavno na medijske napise vezano uz  zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević', izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva, odmah po saznanju za ovaj slučaj, uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike. Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo