vjetar rasplamsao vatru / Tragedija kod Šibenika: starac spaljivao korov i poginuo, susjedi pronašli tijelo

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

'Apeliramo na građane da obvezno prijavljuju spaljivanje biljnog otpada, a s obzirom da je sušno razdoblje, pogotovo u danima kada ima vjetra, bilo bi najbolje da se suzdrže od bilo kakvog spaljivanja korova', poručuju vatrogasci

30.1.2017.
11:23
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Muškarac star 82 godine smrtno je stradao prošlog petka u zaseoku Vranjići kod Šibenika dok je spaljivao korov, doznaje se u ponedjeljak u šibensko-kninskoj policiji i vatrogasnoj zajednici, iz koje apeliraju na građane da prijavljuju spaljivanje biljnog otpada te se klone toga za sušnog i vjetrovitog vremena.

Očevidom je utvrđeno da je starca zahvatila vatra dok je spaljivao korov, te je od zadobivenih ozljeda preminuo. Njegovo tijelo prevezeno je u šibensku Opću bolnicu radi obdukcije, a policija je o nesretnom događaju izvijestila nadležno državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paljenje biljnog otpada nije bilo prijavljeno vatrogascima, a da će paliti korov 82-godišnjak nije obavijestio nikoga od članova obitelji ili susjeda. Kada je shvatio da mu je vatra izmakla kontroli, kažu u policiji, pokušao ju je gasiti i u tom požaru izgubio život.

Nakon dojave susjeda, koji je pronašao tijelo starca, na mjesto događaja izašli su pripadnici DVD-a Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apeliramo na građane da obvezno prijavljuju spaljivanje biljnog otpada, što su po zakonu i dužni, a s obzirom da je sušno razdoblje, pogotovo u danima kada ima vjetra, bilo bi najbolje da se do daljnjega suzdrže od bilo kakvog spaljivanja korova", poručuju iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo