Tragedija kod Varaždina / Dječak (13) pronašao elektrodetonatorsku kapsulu pa je spojio na bateriju

Image
Foto: Ilustracija /Marko Jurinec/PIXSELL

Dječak je u šumi pronašao inicijator za pokretanje eksploziva koji je spojio na baterijski uložak, nakon čega je došlo do detonacije

26.6.2018.
14:49
Ilustracija /Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo


U Varaždinu je jučer, 25. lipnja, oko 17.30 sati na predjelu rijeke Drave u blizini dravskih bazena u šumi došlo do ozljeđivanja 13-godišnjeg dječaka, piše eMeđimurje.

"Nesretni je dječak na neutvrđen način došao u posjed elektrodetonatorske kapsule broj 8, koju je držao u šaci i izvršio spajanje na baterijski uložak uslijed čega je došlo do detonacije kapsule. Dječak je ozlijeđen i po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije prevezen u varaždinsku Opću bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane", kazali su iz policije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije upozoravaju sve građane da ne ostavljaju opasne predmete na mjestima koja su dostupna drugim građanima i na kojima može doći do neželjenih posljedica.

"Isto tako, ukoliko pronađete odbačene opasne predmete, ne dirajte, već pozovite policiju na 192. Podsjećamo građane da ne ostavljaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci, gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Akcija Ministarstva unutarnjih poslova 'Manje oružja, manje tragedija' od 2007. je u tijeku, te u sklopu nje građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava. Važno je istaknuti, da svi građani navedena sredstva mogu predati bez sankcija, odnosno neće biti niti prekršajno niti kazneno prijavljivani. Predaja je anonimna", poručuju iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, građanima savjetuju da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u  policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da nazovu policiju na  broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

"Po navedena sredstva ili oružje doći se posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92" dodaju iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo