'Nije se mogao izboriti...' / Tragedija u Brčkom: U bolnici preminuo i petogodišnji dječak, broj smrtno stradalih u požaru povećan na sedam

Image
Foto: RTV Hit

Uzrok smrti je zatajenje organa prouzročeno prekomjernom količinom ugljičnog monoksida kojim se dječak otrovao nakon izbijanja požara

25.10.2021.
12:27
RTV Hit
VOYO logo

Broj smrtno stradalih u požaru koji je u subotu izbio u jednoj stambenoj zgradi u Brčkom, u sjevernoj Bosni, povećan je na sedam, nakon što je u ponedjeljak potvrđeno kako je još jedno dijete umrlo od zadobivenih ozljeda.

Iz Kliničkog centra u Tuzli potvrdili su kako je na njihovom odjelu intenzivne skrbi preminuo petogodišnji dječak. Uzrok smrti je zatajenje organa prouzročeno prekomjernom količinom ugljičnog monoksida kojim se dječak otrovao nakon izbijanja požara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preminuo je nakon ponoći. Nije se mogao izboriti unatoč naporima liječnika", kazala je glasnogovornica tuzlanske bolnice Ersija Aščerić Mujedinović.

Vatra koja je u subotu ujutro iznenada izbila u privatnoj kući u brčanskom naselju Suljagića sokak odmah je usmrtila šest od 11 članova romske obitelji koja je tamo živjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među onima koji su tada smrtno stradali također je bilo dvoje djece.

Ozlijeđeno je još osam osoba, među kojima je bilo sedmoro djece. Šestoro djece i jedna odrasla osoba bili su lakše ozlijeđeni i nakon liječničke pomoći pušteni su iz bolnice, no petogodišnji dječak nije se uspio izboriti s teškim ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Tužiteljstva distrikta Brčko priopćili su kako je nakon provedenog očevida utvrđeno da su sve poginule osobe preminule zbog udisanja ugljičnog monoksida. Nisu pronađeni nikakvi dokazi koji bi ukazivali da je požar podmetnut pa se pretpostavlja kako je vatru prouzročila neka od svijeća koje su služile za rasvjetu jer u kući siromašne obitelji nije bilo električne energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo