nesavjesno ponašanje / Tragedija u Starigradu: Roditeljima mladića (16) koji je motorom usmrtio Lauru B. prijeti zatvor!

Image
Foto: ILUSTRACIJA/Ivana Ivanovic/PIXSELL

'Dopuštali su mu da vozi motor za koji nije ni mogao dobiti dozvolu'

26.9.2018.
8:03
ILUSTRACIJA/Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Mjesec i pol od tragedije u Starigradu kraj Paklenice, kad je pijani 16-godišnjak iz Selina, vozeći se na motociklu pred zoru "pokupio" tri tinejdžerice, od kojih je 18-godišnja L.B. preminula nedugo nakon naleta, pod lupu tužiteljstva došli su roditelji nesavjesnog srednjoškolca.

Prošlog tjedna, naime, u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Zadru ispitani su dječakov 46-godišnji otac te pet godina mlađa majka, jer su mu dopuštali da vozi motocikl KTM 200 DUKE od 200 kubika, a za koji dozvolu za upravljanje ne može dobiti prije svoje punoljetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo sumnja da su upravo roditelji 16-godišnjeg vozača, koji će do smrti na duši nositi pogibiju 18-godišnje djevojke, od 15. studenog 2016., kad su mu prvi put dali da vozi jurilicu, pa do 2. kolovoza 2018., kad se nesreća dogodila, dopuštali da ga vozi iako su itekako bili svjesni da njihov sin ne samo da nema vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilima, već i da motocikl ima 200 kubika, piše Jutarnji list.

Kazneno su prijavljeni zbog povrede djetetovih prava, a ako im se i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo