USKOK podignuo optužnicu / Mito i korupcija! Suci iz Šibenika poznanicima smanjivali kazne i lažirali dokumentaciju

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Izrekao mu je novčanu kaznu od 600,00 kuna bez izricanja mjere zabrane upravljanja motornim vozilom

13.5.2019.
15:12
Pixsell
VOYO logo

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana I. K. (1956.), D. M. (1962.), B. P. (1978.), M. T. (1987.) zbog počinjenja kaznenih djela primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. 

Optužnicom se I. okr., kao sucu Prekršajnog suda u Šibeniku, Stalne službe u Kninu, stavlja na teret da je, od 8. do 22. veljače 2018., u Kninu, na traženje III. okr. pristao da mu, u postupku koji se vodi protiv njega, povodom prigovora kojeg je napisao u njegovo ime na obvezni prekršajni nalog Policijske postaje Knin zbog počinjenja prekršaja u cestovnom prometu, izrekne što blažu novčanu kaznu i da mu ne izrekne predloženu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom, za što je od III. okr. zauzvrat zatražio novčanu nagradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Prekršajnog suda u Šibeniku primio je od III. okrivljenog 100 eura te je postupio sukladno traženju, zanemarujući pri tome raniju osuđivanost III. okr. zbog prekršaja protiv javnog reda i mira te prekršaja u cestovnom prometu. 

Izrekao mu je novčanu kaznu od 600,00 kuna bez izricanja mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, sudac je 15. veljače 2018., nakon što je primio u rad spis protiv IV. okr. zbog prekršaja u prometu, od IV. okr. zatražio da mu plati 2.000,00 kuna nudeći da će mu zauzvrat izreći blažu novčanu kaznu od predložene kazne od 3.000,00 kuna i da mu neće izreći mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom.

Nakon što je IV. okr. pristao i predao mu 2.000,00 kuna, sudac mu je izrekao novčanu kaznu od 1.000,00 kuna bez izricanja mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelovala i sutkinja

Osim navedenog, II. okr. je, kao sutkinja Prekršajnog suda u Šibeniku, od 8. veljače do 7. ožujka 2018., u Šibeniku, na traženje suca pristala da u postupku koji se vodi protiv njegovog poznanika, zbog počinjenja prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nezaustavljanja po naredbi policijskog službenika i nekorištenja sigurnosnog pojasa, izrekne što blažu kaznu od predložene novčane kazne od ukupno 6.200,00 kuna te da mu zbog navedenog ne izda zabranu upravljanja motornim vozilom.

Potom su se dogovorili da sudac iz Šibenika u ime svoga poznanika napiše obranu u kojoj će između ostalog navesti da ta osoba nije osuđivana, a zatim je sutkinja Prekršajnog suda u Šibeniku, iako je uvidom u prekršajnu evidenciju utvrdila da je isti već kažnjavan, poznaniku, dakle sucu, izrekla ukupnu novčanu kaznu od 1.700,00 kuna bez izricanja mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, okrivljeni je sudac 22. prosinca 2017., u Kninu, na traženje poznanika, napisao i u njegovo ime potpisao prigovor na obvezni prekršajni nalog iako je znao da je rok za podnošenje prigovora istekao. Zatim je na prigovoru, da ne bio odbačen kao nepravodoban, otisnuo prijemni pečat Suda kojim je potvrdio da je prigovor podnesen u zakonskom roku te ga je potom, uz popratni dopis datiran kao da ga je napisao 19. prosinca 2017., dostavio na nadležno postupanje Policijskoj postaji Knin.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo