Bavarska policija / Tri Kosovara pokušala proći kroz Hrvatsku i Sloveniju. Pokušao im trikom pomoći sunarodnjak iz Njemačke. I tu su uhvaćeni

Image
Foto: Bundespolizei

Policija iz bavarskog gradića navodi da su trojicu migranata ranije legitimirale vlasti u Hrvatskoj. Ne navodi se što je s njima bilo nakon toga

26.1.2022.
17:40
Bundespolizei
VOYO logo

Policija iz bavarskog grada Rosenheim, smještenog uz granicu s Austrijom, objavila je da je u utorak na autoputu A8 uhvatila 38-godišnjeg državljanina Kosova u pokušaju da u Njemačku prokrijumčari trojicu sunarodnjaka. 

Policajci su ih, navode, zaustavili u osobnom automobilu samo nekoliko kilometara nakon ulaska u Njemačku, na stajalištu Seehamer See i tad su, osim da je riječ o pokušaju švercanja trojice migranata u zemlju, utvrdili da je 38-godišnjak izveo manevar kojim je pokušao osigurati si zaštitu od kaznenog progona ako bi ih uhvatili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38-godišnjak ima urednu dozvolu boravka u pokrajini Baden-Württemberg, ostala trojica Kosovara iz automobila nisu imala nikakvu dozvolu. Njemački policajci, očito s argumentima koje u priopćenju ne otkrivaju, otkrili su da je 38-godišnjak sunarodnjake vozio u automobilu sve do austrijsko-njemačke granice.

A onda je zamijenio vozačko mjesto s jednim od trojice, sumnja se, kako bi se mogao braniti da nije on bio taj koji ih je vozio, posljedično, da nije on taj koji ih je švercao u Njemačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Gastarbajteri na crno /

Radnike iz Srbije sve češće u Njemačkoj hvataju s krivotvorenim dokumentima Hrvatske, posebno u jugozapadnoj pokrajini

Image
Gastarbajteri na crno /

Radnike iz Srbije sve češće u Njemačkoj hvataju s krivotvorenim dokumentima Hrvatske, posebno u jugozapadnoj pokrajini

Policija navodi dalje da su trojica ljudi s Kosova koje je prevozio ranije već "službeno registrirana" u Hrvatskoj i Mađarskoj, a prije samo nekoliko dana i u Sloveniji odakle su protjerani. Nakon toga su se, stoji u priopćenju, obratili za pomoć 38-godišnjaku.

Policijski službenici iz Rosenheima protiv trojice su podnijeli prijave zbog ilegalnog pokušaja ulaska u zemlju i dalje ih isporučili kolegama u Austriji. Što će dalje Austrijanci s njima, ne navodi se u priopćenju. Logično je za pretpostaviti da će tamošnje službe utvrđivati jesu li trojica državljana Kosova u Austriju ušla iz Hrvatske ili iz Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38-godišnjaka su, pak, njemački policajci, nakon legitimiranja i zapisnika, pustili da nastavi dalje put u Baden-Württemberg, ali uz opasku: "On će vjerojatno uskoro odgovarati zbog krijumčarenja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo