Monstruozna ubojstva koja su uzdrmala Hrvatsku / Trogodišnji sin Chiare Pašić uz takvu majku nije imao ni šanse, trudnu Kristinu David je izbo 88 puta, a zbog trostrukog ubojstva u Brodarici Luketa vjerojatno neće ni odgovarati...

Image
Foto: Facebook/Zeljko Lukunic/Zeljko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska se posljednjih mjeseci pokušava oporaviti od stravičnih vijesti koje su danima punile naslovnice

29.12.2017.
21:29
Facebook/Zeljko Lukunic/Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Godina koja je iza nas svakako je bila puna tragedija i tužnih sudbina koje su ispisivale retke naše crne kronike. Da stvar bude gora, obilježila su je zvjerska ubojstva, a te su vas priče vjerojatno zanimale jer niste mogli svojim očima vjerovati što čitate i da još uvijek na svijetu ima takvih ljudi.

Ovo su ubojstva koja su proteklu godinu uzdrmala Hrvatsku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Ubojstvo Kristine Krupljan - ubojica 19-godišnji David Komšić

Devetnaestogodišnji David Komšić šokirao je Hrvatsku kada je hladnokrvno ubio svoju bivšu djevojku ubodima nožem, i to 88 puta zaredom. Krajem veljače određen mu je istražni zatvor, a tada smo se već zapitali: što je to trulo u Hrvatskoj da maloljetni par u svijet odraslih uđe kroz nasilje, kaznene prijave, a da nitko tko je upoznat sa slučajem ne reagira? Komšić je otprije bio poznat policiji, a zabranu prilaska Kristini imao je od 2015. godine, a ovo je bio četvrti napad na Kristinu koji je, nažalost, ovog puta završio kobno.

  • Horor u Čistoj Velikoj - roditeljima u glavu pucao 20-godišnji Tin Šunjerga

U ožujku je 20-godišnji Tin Šunjerga vatrenim oružjem ubio svoje roditelje - majku čije je mrtvo tijelo pronađeno u automobilu i oca, 45-godišnjeg pripadnika specijalne policije, koji je ujutro mrtav pronađen u obiteljskoj kući. Mještani su tada zaključili kako se povijest ponavlja jer je i Tinov pradjed navodno ubio svog oca. Javnost je dodatno razjarila vijest kako se Tinov djed sprema boriti za njegovu slobodu. Šunjerga je u međuvremenu doživio psihički slom, a ukoliko se uvaži neubrojivost kao argument, mogao bi biti pušten već za šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom travnja na slobodu je pušten 18-godišnji K.G.K. iz Splita koji je 19. studenog prošle godine na obali pred hotelom Marjan ubodom nožem u srce usmrtio vršnjaka G.V.. ŽDO Split je protiv Kriveca podiglo optužnicu za ubojstvo sredinom ožujka, a u njoj je bilo predloženo da mu se produlji istražni zatvor zbog opasnosti da bi, ukoliko bude na slobodi, mogao ponoviti djelo. Vrhovni sud, pak, na svojoj sjednici 31. ožujka uvažio je žalbu Krivecova odvjetnika Željka Gulišije i odlučio da se mladića pusti iz istražnog zatvora, i to bez ikakve mjere opreza ili jamstva. Javnost se šokirala kada je mladić pušten na slobodu smatrajući kako je to samo jedan u moru ostalih slučajeva u kojima nije određena zadovoljavajuća kazna.

  • Ubojstvo u Međimurju: uhićen 23-godišnjak nakon što je ubio 60-godišnjakinju

Zbog nesuglasica u Domašincu, ubijena je 60-godišnjakinja od ruke 23-godišnjeg mladića. Prema prvim tadašnjim informacijama, ubijena M.R. iz Domašinca došla je prodavati voće i povrće nakon čega je došlo do nesuglasica između nje i S.O. (također iz Domašinca) koji ju je potom ubio pištoljem. Prema navodima izvora, ubojica se prije par godina počeo drogirati te je pušio sintetičku marihuanu Galaxy. Kad je vidio što je učinio, odmah se predao. Rođaci uhićenog kažu da je riječ o mladiću koji je rijetko podizao glas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Krvavi Uskrs u Sloboštini: ubojstvo 28-godišnjeg Škembera 

Antu Škembera pronašla je prolaznica na Uskrs u poslijepodnevnim satima s ubodnom ranom u prsima na travnjaku u Sloboštini, a nekoliko sati nakon pronalaska preminuo je u bolnici od zadobivene rane. Ubojica je 60-godišnji Džemal Paloš Kobra koji je, kako je izjavio, "mislio da ga je samo piknuo". Razlog ubodom skakavca kojeg je Kobra nosio sa sobom bilo je zbog ZET karte od četiri kune. Oko tog slučaja bio se oglasio i sam Ivan Pernar, zastupnik Živog zida.

Šibenik je u travnju ostao šokiran nakon što su otkrivena mrtva tijela bračnog para i još jednog muškarca čije je tijelo pronađeno u autu. Policija je odmah krenula u potjeru za 59-godišnjim Borisom Luketom da bi u noćnim satima prijetio samoubojstvom te si pucao u usta. 59-godišnji Luketa, protiv kojeg se provodi istraga zbog tri teška ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, zbog teških ozljeda glave nije sposoban za suđenje i zasad je nepoznato hoće li ikad moći biti ispitan o pucnjavi na Brodarici gdje su krajem travnja ove godine ubijeni Ivan Bajić te supružnici Hakija i Milka Keranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem svibnja sve nas je 'smrznuo' monstruozan zločin u Puli, nakon što se otkrilo kako je majka ubila trogodišnjeg sina, a u tome joj pomogla 14-godišnja maloljetnica, pokazala je istraga. Mrtvo tijelo trogodišnjeg mališana Denisa Pašića, policajci su pronašli u pulskoj uvali Mandrač. Priča dječakove majke Chiare Rojnić, udane Pašić, od početka je policijskim istražiteljima djelovala sumnjivo. Nakon što je pokušala zataškati svoju krivnju tvrdeći da ne zna gdje joj je sin, Chiara ubrzo priznaje ubojstvo. Ubila je svoje dijete jer ga se željela riješiti kako bi otputovala u Makedoniju. Denis bi joj jednostavno smetao. Dječaka je davila rukama kroz jastuk, a nakon što se uvjerila da je mrtav, uz pomoć maloljetnice umotala ga je u dekicu. Nakon toga su tijelo stavile su na dječja kolica i odvezle ga do obale u uvali Mandrač. Chiara i pomagačica ušle su u more s dječakovim tijelom te ga ostavile nekoliko metara od obale. Na povratku su se riješile kolica i dekice, koju su odbacile unutar napuštene vojarne.

U Barbatu na otoku Rabu cijelog je jutra 2. srpnja trajalo opsadno stanje zbog kojeg susjedi u obližnjim kućama i njihovi gosti, mahom stranci, nisu smjeli van na ulicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naoružani Srđan Smojver, inače 48-godišnji ratni veteran, je hicima iz jurišne puške tipa Kalašnjikov ujutro ubio psihijatra Sinišu Rakića, a njegova žena skočila je kroz prozor dok je pokušavala pobjeći. Hitna navodno jedno vrijeme nije mogla doći do nje jer je "napadač pucao po svima". Smojver se zabarikadirao u kuću i nije htio izaći. Policija je opkolila kuću, a Smojver je prijetio da će se raznijeti bombom.  
Nakon opsade koja je trajala više od pola dana Smojver je svoju prijetnju proveo u djelo.

Stravično ubojstvo krajem studenog dogodilo se na zagrebačkom Črnomercu kada je bivši policajac Dubravko Sikermeštar usmrtio fitness trenericu Anu Kurtanjek, potom i sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sikermeštar nije ostavio nikakvu oproštajnu poruku. Svima je i dalje nejasno što je bio okidač za brutalno ubojstvo muškarcu s kojim prelijepa fitness trenerica i bivša državna prvakinja u sinkroniziranom plivanju očito nije htjela biti u vezi. Kaže kako Ana nije puno pričala o njemu, no iako im je situacija bila sumnjiva, roditelji nisu previše htjeli zabadati nos u život svoje kćeri. 

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo