višemjesečno istraživanje / Trojac iz Siska proizvodio i prepravljao oružje za krivolov i preprodaju

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Nakon višemjesečnog praćenja i kriminalističkog istraživanja, policija je podnijela kaznene prijave protiv trojice hrvatskih državljana sa sisačkog područja

31.3.2017.
14:48
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Nakon višemjesečnog praćenja i kriminalističkog istraživanja, policija je podnijela kaznene prijave protiv trojice hrvatskih državljana sa sisačkog područja osumnjičivši ih za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, rečeno je u petak na izvanrednoj konferenciji za novinare sisačko-moslavačke policije.

Utvrđeno je da je 52-godišnjak iz Siska nabavljao i na adresi stanovanja posjedovao veće količine oružja, streljiva i dijelova, uglavnom vojnog porijekla, koje je prepravljao za potrebe krivolova i preprodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za izradu pojedinih dijelova, materijal je dostavljao osumnjičenom 69-godišnjaku iz okolice Siska, koji je dijelove izrađivao na tokarskom stroju. Također je utvrđeno da je 52-godišnjak i sam izrađivao streljivo za oružje vojnog porijekla, koristeći se alatima specijalno izrađenim za te potrebe. Akcija je policajce dovela i do 61-godišnjaka, koji je za potrebe prodaje također na identičan način izrađivao dijelove i prepravljao oružje.

Kako je na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao voditelj Službe kriminalističke policije Mato Vukoje, osumnjičeni su bili osposobljeni i opremljeni za izradu kompletnog oružja. Pretragom njihovih domova, drugih prostora i automobila, pronađeno je dvadesetak komada oružja, velik broj streljiva i dijelova oružja, te eksploziva i alata za izradu i popravak oružja. Jedan od osumnjičenih je već prijavljivan za slična djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj Odjela organiziranog kriminaliteta Igor Pasanec je dodao kako je nakon višemjesečnog istraživanja došlo vrijeme da se njihovo djelovanje prekine, jer su razgranali djelatnost i proizvodili oružje po narudžbi.

Osumnjičeni 52-godišnjak i 69-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, a protiv 61-godišnjaka će kaznena prijava biti predana redovnim putem.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo