idu iza rešetki / Krali aute po Zagrebu: 'Mozak' operacije bio je razbojnik koji je zbog iste stvari osuđen na 3 godine

Image
Foto: Shutterstock

Istražitelji sumnjaju da su trojica osumnjičenih pribavili imovinsku korist od oko 335.000 kuna

13.11.2019.
16:11
Shutterstock
VOYO logo

Skupinu protiv koje je Uskok u srijedu pokrenuo istragu zbog krađe automobila, kako se neslužbeno doznaje, okupio je 47-godišnji Roland Kveštak koji je prošle godine, također zbog krađe vozila, osuđen na tri godine zatvora.

Za Kveštaka i njegova 41-godišnjeg suradnika Uskok je zatražio određivanje istražnog zatvora, dok će se sa slobode braniti 27-godišnjak koji im je ustupio garažu gdje su skrivali i rastavljali ukradene automobile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija i Uskok sumnjaju da su Kveštak i 41-godišnjak između listopada 2018. i srpnja ove godine na području Črnomerca i Novog Zagreba ukrali četiri automobila od kojih su dva 'golfa' i jednu 'škodu octaviu' rastavili u dijelove i prodali. Osim toga policija je jedan ukradeni 'passat' pronašla i vratila vlasniku.

Istražitelji sumnjaju da su trojica osumnjičenih pribavili imovinsku korist od oko 335.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pretrazi tijekom kriminalističkog istraživanja policija je kod 41-godišnjaka pronašla 8,5 grama marihuane zbog čega će biti prekršajno prijavljen.

Evo što kaže policijska statistika

Prema podacima MUP-a, u 2017. godini evidentirana su 854 kaznena djela otuđenja motornih vozila (krađa, teška krađa i neovlaštena uporaba motornog vozila), od toga 70 kaznenih djela bilo je u pokušaju. Od ukupno 784  otuđena motorna vozila, pronađeno ih je 536. 

U 2018. godini prijavljena su 923 kaznena djela otuđenja motornih vozila (krađa, teška krađa i neovlaštena uporaba motornog vozila), od toga 64 kaznena djela su bila u pokušaju. Od ukupno 859 otuđenih motornih vozila, pronađeno ih je 556.

U prvih devet mjeseci 2019. godine, prijavljeno je 810 kaznenih djela otuđenja motornih vozila (krađa, teška krađa i neovlaštena uporaba motornog vozila), od toga 79 kaznenih djela bilo je u pokušaju. Od ukupno 731 otuđenog vozila, pronađeno je 540 vozila. 




Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo