PRIVEDENI SU / Trojica Talijana unajmili apartman u Splitu i sa sobom donijeli brdo droge koju su namjeravali prodavati na Ultri

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ketamin koji su donijeli u Split, donijeli su i dileri iz Velike Britanije 2019. godine

15.7.2022.
17:45
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Trojica Talijana koji su u splitskom Varošu unajmili apartman sa sobom su donijeli ketamin, veterinarski anestetik, drogu koja nije uobičajena zapljena na tom području.

Najstariji od njih završio je u istražnom zatvoru na Bilicama, a dvoje mlađih platili su malo manje od pola milijuna kuna da bi izašli na slobodu. Prvo je i uhićen najstariji od njih, u nedjelju oko jedan sat iza ponoći. Sa sobom je imao 151 tabletu ecstasyja te malom količinom kokaina i MDMA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedećeg jutra uhićena su i druga dvojica s kojom je došao u Split. Potom je u apartmanu koji su unajmili i vozilu kojim su došli pronađeno još: 151 tableta ecstasyja, 59 grama kokaina, 153 g hašiša, 15 grama 2C-B, zatim 5,8 g MDMA, 14,1 g ketamina te jednu PVC vrećicu sa 0,8 g ketamina, jednu PVC vrećicu sa 0,8 g MDMA, papirnati smotuljak sa 9,6 g hašiša, 20 PVC vrećica sa 143,5 g hašiša, jedna PVC vrećica sa 13,3 grama ketamina, četiri PVC vrećice sa 2,4 g MDMA i tri PVC vrećice sa 56,4 grama kokaina.

Image
729,5 grama /

Policija otkrila da je zagrebački diler skrivao heroin u poštanskom sandučiću

Image
729,5 grama /

Policija otkrila da je zagrebački diler skrivao heroin u poštanskom sandučiću

Uz drogu raspoređeni u paketiće za prodaju nađena je i digitalna vaga te novčani iznos od ukupno 31.270 kuna te 1.210 eura, za koji se osnovano sumnja da potječe od prodaje droge. Kriminalističko istraživanje nad njima proveli su inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv najstarijeg od njih odredi istražni zatvor zbog postojanja opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela, a sudac je i prihvatio tja prijedlog.

Dvojici mlađih je određena jamčevina od 250 tisuća i 180 tisuća kuna, a Državno odvjetništvo je najavilo tužbu na takvu odluku. Ketamin koji su donijeli u Split, donijeli su i dileri iz Velike Britanije 2019. godine, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo