Jako osiguranje / Trostruki ubojica Zavadlav dolazi u Split! Odvjetnik: 'Nije me strah, ali opreza nikad dosta'

Image
Foto: Screenshot/Twitter, Facebook/Filip Zavadlav

Zavadlava optužnica tereti da je s 37 metaka iz automatske puške ubio trojicu muškaraca

30.7.2020.
8:00
Screenshot/Twitter, Facebook/Filip Zavadlav
VOYO logo

Na Županijskom sudu u Splitu zakazano je pripremno ročište optuženom Filipu Zavadlavu koje bi trebalo započeti danas u 9 sati. Sutkinja Višnja Strinić zakazala je ovo ročište kako bi se sa strankama dogovorila o tehničkim aspektima suđenja, poput izvođenja dokaza i svjedoka.

Nastavak postupka očekuje se krajem kolovoza ili početkom rujna, kao i da će se održati nekoliko raspravnih dana zaredom. Suđenje će započeti pred velikim vijećem, što znači da će uz sutkinju Strinić biti još dvoje sudaca profesionalaca i troje porotnika, koji još nisu odabrani. Zavadlava će dovesti pod jakim mjerama osiguranja iz zatvora u Gospiću, pišu 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Putem videoveze /

Potvrđena optužnica trostrukom ubojici! Odvjetnik za RTL.hr: 'Zavadlav je zamolio da suđenje počne što prije'

Image
Putem videoveze /

Potvrđena optužnica trostrukom ubojici! Odvjetnik za RTL.hr: 'Zavadlav je zamolio da suđenje počne što prije'

Jako osiguranje će biti i unutar splitske ''palače pravde'' jer je sutkinja Strinić je naložila šefu pravosudne policije posebnu pozornost zbog ovog slučaja. Pripremno ročište održat će se u kabinetu sutkinje, dok će glavna rasprava biti u velikoj sudnici. Poznati odvjetnik Branko Šerić, koji brani Filipa Zavadlava, već je bio meta verbalnog napada u rodnom Splitu, a desetak dana nakon zločina napadnut je i Stanislav Zavadlav, Filipov otac.

''Ne osjećam se ugroženo, ali može se reći ‘nikad dosta opreza’. O detaljima strategije obrane ne bih sad, nakon pripremnog ročišta znat ćemo više. Što se tiče Filipa, često sam u kontaktu te bih rekao da njegovo raspoloženje ovisi od dana do dana, pa tako i komunikacija, svaki put je drugačija. No u sudnici očekujem da će slušati moje upute, u pravnim aspektima mora biti po mome'', komentirao je Šerić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Filipa Zavadlava optužnica Županijskog državnog odvjetništva tereti da je 11. siječnja s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina BobanaJuricu Torlaka i Marina Ožića Paića. Prvu dvojicu je ubio dok su se nalazili na motoru u Šperunu, a trećeg, također na motoru, smaknuo je koju minutu kasnije u Varošu.

Uhićen je iste večeri nedaleko sjedišta policije te je odmah prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagreb gdje je utvrđeno da je u vrijeme izvršenja kaznenog djela bio bitno smanjeno ubrojiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhovni sud je odbio prijedlog Branka Šerića da se suđenje Zavadlavu održi u nekom drugom gradu, a ne u Splitu, jer u tom slučaju osim velikog medijskog interesa postoji i uznemirenost građana, ali i različite reakcije javnosti o krivnji, odnosno podršci optuženom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo