NEPRAVOMOĆNO / Tužba za klevetu: Brkiću 15.000 kuna odštete jer ga je novinar nazvao prepisivačem

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tekstom su, kaže Brkić u tužbi, provučene grube, senzacionalističke neistine

31.12.2018.
10:17
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić nepravomoćno je dobio spor protiv izdavača političkog tjednika Lider jer su ga, kaže sud, oklevetali u jednom svom tekstu iz 2014. godine, javlja Telegram.

Općinski građanski sud u Zagreb dosudio je Brkiću 15 tisuća kuna odštete jer je autor teksta pod naslovom “Politika je ipak kurva” pisao kako je Brkić prepisao diplomski rad i osumnjičenima za ratni zločin dojavljivao da će ih policija uhititi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić je u tužbi protiv Lidera ustvrdio da je u spornom tekstu oklevetan. Tekstom su, kaže, provučene grube, senzacionalističke neistine. To, prema njegovom mišljenju, nije bilo argumentirano istraživačko novinarstvo, niti iznošenje vrijednosnog suda u dobroj vjeri. Iz bombastičnog naslova, nastavlja Brkić, vidjelo se da ga se tekstom jedino željelo povrijediti i prikazati kao osobu koja prepisuje diplomsku radnju i koja osumnjičene za ratne zločine upozorava da će biti uhićeni. To je kod njega, kaže, proizvelo teške duševne boli, piše Telegram.

U tužbi je još naveo kako je zbog teksta u Lideru patila i njegova obitelj, a on je živio u strahu da bi zbog toga mogao imati velike neugodnosti u svakodnevnom životu i radu, te se zabrinuo zbog mogućeg javnog poniženja. Zbog svega toga tražio je 50.000 kuna odštete, no sud mu je, nepravomoćnom presudom donesenom prošli tjedan, dosudio 15.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo