ZAVRŠEN OČEVID / Tužiteljstvo u Varaždinu o mrtvima policajki i policajcu: 'Oboje stradali od hitaca iz oružja. Nije bilo treće osobe'

Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Informaciju o navodnoj vezi tragično stradalih, nisu potvrdili. Ali, 'nije vjerojatno da je sudjelovala treća osoba', ističu. Od građana se doznaje dio priče...

17.4.2022.
22:47
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
VOYO logo

Očevidom je utvrđeno da je smrt dvoje policijskih službenika u Ivancu u nedjelju popodne, nastupila djelovanjem vatrenog oružja, izjavio je večeras zamjenik županijske državne odvjetnice u Varaždinu Darko Galić.

Policijska uprava varaždinska u nedjelju popodne zaprimila je dojavu o pronalasku dvaju tijela, muškarca i žene, u stanu u Ivancu, nakon čega je utvrđeno kako je riječ o policijskim službenicima PU varaždinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Hini ranije potvrdio policijski službenik za odnose s javnošću varaždinske PU, Matko Murić, očevidom je rukovodilo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, a trajao je sve do večernjih sati.

Image
Službeno oružje? /

Otkrili mrtve policajku i policajca u stanu u Ivancu, oboje u dobi od 30-ak godina. Policija istražuje tragediju

Image
Službeno oružje? /

Otkrili mrtve policajku i policajca u stanu u Ivancu, oboje u dobi od 30-ak godina. Policija istražuje tragediju

"Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo očevid na mjestu događaja, u stanu u kojem su pronađene dvije mrtve osobe, obje policijski službenici. Prema činjenicama koje smo očevidom utvrdili, nedvojbeno je da je smrt obje osobe nastupila djelovanjem vatrenog oružja”, izjavio je Galić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje je li riječ o službenom oružju, Galić je rekao kako će o svim drugim detaljima događaja znati nakon prikupljanja svih obavijesti i podataka te provođenja potrebnog vještačenja.

Nije mogao potvrditi ni neslužbene informacije koje su se pojavile u nekim medijima, o navodnoj vezi ubijenih muškarca i žene, već je naglasio da će se to također utvrđivati u daljnjem tijeku istražnog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovoj fazi postupka ne možemo i ne smijemo ništa isključivati. Međutim zasad prema podacima koje smo prikupili očevidom, nije vjerojatno da je u događaju sudjelovala treća osoba", dodao je.

Na pitanje je li poznato da je već ranije bilo kakvih problema ili prijava nasilja na ovoj adresi, Galić je kazao kako o takvim detaljima zasad ne može govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su okolnosti koje ćemo utvrđivati dalje tijekom postupka", kazao je.

Naglasio je da će tek nakon vještačenja biti poznato što se točno dogodilo u stanu u Ivancu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopisnik Večernjeg lista je, međutim, od mještanina koji je inzistirao da ostane anoniman, doznao nešto o tome što se dogodilo.

"Policajac je ubio kolegicu s kojom je bio u vezi i potom je nazvao policiju. Rekao je što je učinio i nakon toga počinio samoubojstvo", ispričao je mještanin, "Kolegica koju je ubio je starija od njega, imala je oko 45 godina, a on oko 30. Ne poznajem ih dobro jer nisu rodom iz Ivanca."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je za sada objavila kako je riječ o kaznenom djelu, a ne o nesretnom slučaju.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo