opasne baterije? / U garaži eksplodirala baterija električnog bicikla dok se punila. Ovo nije prvi takav slučaj

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nedavno je eksplodirala i baterija romobila, staklo prozora izbilo se i raspuklo po cesti. Vatrogasci podijelili i snimku zapaljenja romobila od prije mjesec dana

21.6.2022.
15:36
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

U garaži obiteljske kuće u Vojarskoj ulici u Vinkovcima eksplodirala je baterijala eketričnog biciklaU garaži obiteljske kuće u Vojarskoj ulici u Vinkovcima eksplodirala je baterija električnog bicikla prilikom punjenja. Zbog eksplozije oštećeni su vrata i zidovi garaže.

Požar je ugasio 70-godišnji vlasnik pomoću aparata za gašenje. Nasreću, u požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta po procjeni vlasnika iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. U tijeku je očevid u suradnji s inspektorom zaštite od požara, navode iz PU Vukovarsko-srijemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nedavno je požar izazvala eksplozije još jedne baterije na električnom biciklu. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba krajem travnja objavila je izvješće s intervencije kada je na zagrebačkom Laništu u stanu buknuo požar od električnog romobila.

Image
Foto: JVP Grad Zagreb
Image
Foto: JVP Grad Zagreb

Svemu moguće kumovalo samozapaljenje litij-ionske baterije. Također je nagorjelo i šest kvadratnih metara stana, popucalo je i staklo na vratima, te se oštetio pod i nešto namještaja. Ozlijeđenih ni tada nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo i na nezgodu s početka svibnja ove godine. Tada se na društvenim mrežama proširila dramatična video snimka romobila modela FLJ T112 kojemu se zapalila baterija.

Intervenciju su na svom Facebooku podijelili i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zagreb. Požar se, navode, dogodio jučer u 20:24h u ulici Damira Gavrana Tomljanovića u Središću. ''Evo, da sam ga stavio u auto, kaj bi se desilo'', čuje se kako govori vlasnik na video snimci koji je objavio Youtube kanal Electric Dummies.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo