POLICIJA APELIRA / U Grožnjanu izbjegnuta tragedija. Djeca se igrala u napuštenoj zgradi pa pronašla bombe. Britanske su proizvodnje

Image
Foto: Milan Šabić/Pixsell

PU istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva ne poduzimaju nikakve radnje

25.4.2022.
11:15
Milan Šabić/Pixsell
VOYO logo

PU istarska javlja kako su u nedjelju oko 12 sati u napuštenoj zgradi na području Grožnjana djeca prilikom igre pronašla minsko-eksplozivna sredstva.

Riječ je, govore, o bombama britanske proizvodnje koje su zaostale iz II. svjetskog rata. Na mjesto događaja odmah je upućen policijski službenik protueksplozijske zaštite koji je potom izuzeo bombe kako bi ih uništio u kontroliranim uvjetima te je ujedno obavio pregled šireg mjesta pronalaska minsko-eksplozivnih sredstva, no druga sredstva nije pronašao.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
oštećena kuća /

Novi detalji: U eksploziji u Podstrani lakše ozlijeđen jedan čovjek. Uzrok je i dalje nepoznat

Image
oštećena kuća /

Novi detalji: U eksploziji u Podstrani lakše ozlijeđen jedan čovjek. Uzrok je i dalje nepoznat


"Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom molimo građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima. Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija'', a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju", zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo