užas u splitu / U jučerašnjoj eksploziji jedan radnik izgubio nogu: Jesu li naši klima uređaji sigurni?

Eksplozija koja po mnogočemu podsjeća na onu prošle godine, kada je eksplodirao silos nadomak Splita, također je imala strašne posljedice

11.9.2018.
19:25
VOYO logo

Nakon jučerašnje eksplozije u Splitu, do koje je došlo tijekom servisiranja vanjske jedinice klima uređaja, trojica radnika u teškom se stanju nalaze u splitskom KBC-u.  Jednom od njih je, prema našim izvorima, amputirana noga. Svi se pitaju kako je uopće došlo do ovako teške nesreće te trebaju li se i građani bojati svojih klima uređaja. 

Eksplozija koja po mnogočemu podsjeća na onu prošle godine, kada je eksplodirao silos nadomak Splita, također je imala strašne posljedice. Kako smo doznali od očevidaca, snažan prasak odjeknuo je kilometrima. Stanari okolnih zgrada izašli su na ulicu, a trojica hospitaliziranih radnika su i danas u teškom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakodnevno će bit previjanje i vjerojatno će operacijski zahvati biti potrebni. Sva trojica su na respiratorima, znači na strojnoj ventilaciji i pokušavamo spriječit komplikacije", komentirao je prof. Nenad Karanović, KBC Split.

Napominje kako se radi o tri mlađa muškarca pa je nada u oporavak veća iako je situacija još neizvjesna. U međuvremenu se građani pitaju jesu li njihovi uređaji sigurni. Stručnjaci poručuju kako se građani svojih klima uređaja nikako ne bi trebali bojati jer su šanse da oni eksplodiraju ili se zapale ravne nuli. Nadodaju da se to uz pravilno rukovanje i redovno održavanje ne događa, a u ovom slučaju ne mogu točno reći što se dogodilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretpostavljamo da je došlo do nekakvog istjecanja plina i samozapaljenja tog uređaja. Sama stranka takvo nešto ne može izazvat", smatra Marko Barukčić, stručnjak za instalaciju, grijanje i klimatizaciju.

Iz policije su nam poručili kako je očevid još u tijeku te potvrdili da je došlo do nezgode na radu, a građani su, čini se, svoje mišljenje o uzroku nesreće već formirali. Možda bi ipak trebalo pričekati završetak policijskog očevida i procjenu stručnjaka o sigurnosti na radu jer ne treba zaboraviti kako se nezgoda može dogoditi i najiskusnijem, licenciranom radniku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo