DRAMA U LEPOGLAVI / U kaznionici ga izudarao utegom, nanio mu teško oštećenje mozga. Odvjetništvo: '10 godina zatvora je premalo za takvo djelo'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 1. travnja 2022., podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude smatrajući da je izrečena kazna preblaga

12.4.2022.
14:15
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Županijski sud u Varaždinu proglasio je krivim Darija Šišakovića (1990.) zbog počinjenog kaznenog djela pokušaja ubojstva Roberta Matanića i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od deset godina.

Kako piše Zagorje.com, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 1. travnja 2022., podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude smatrajući da je izrečena kazna preblaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŽDO predlaže strože kažnjavanje zbog utvrđenih otegotnih okolnosti za optuženika jer je oštećeniku nanio trajno i teško narušenje zdravlja s opsežnim oštećenjima kognitivnih funkcija mozga i potpunom ovisnošću o tuđoj skrbi, pri čemu je postupao na podmukao način, piše Zagorje.com.

Šišaković je u ožujku 2015. godine u Kaznionici Lepoglava utegom više puta u glavu udario Matanića. Od napada Matanić ima trajne ozljede mozga, i to centra za govor pa može razumjeti tek jednostavna pitanja i na njih odgovoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, na Županijskom sudu u Varaždinu na suđenju Dariju Šišakoviću svjedočio je sisački monstrum Srđan Mlađan koji je na sudu kazao da nije vidio napad jer je vježbao.

Image
Varaždin /

FOTO Pod jakim mjerama na sudu: Evo kako sada izgleda najokrutniji hrvatski ubojica Srđan Mlađan

Šišaković je bio u Lepoglavi jer je osuđen na 15 godina zato što je okrutno ubio poznanicu profesoricu, i to zbog duga od sedamsto kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Matanić osuđen je za sudjelovanje u ubojstvu izdavača tjednika Nacional Ive Pukanića i suradnika Nike Franjića 23. listopada 2008. godine. Matanić je kao organizator atentata osuđen na 35 godina zatvora, izravni počinitelj Željko Milovanović na 40 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo