proglašeni krivim / U konobi na Braču gost napao kuhara pivskom bocom. Oboje su kažnjeni: 'Počeo me vrijeđati i udario me u glavu'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL, arhiva

'Nije točno da sam ga je gađao pepeljarom i tanjurom', kazao je kuhar

19.4.2022.
8:27
Igor Kralj/PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Na terasi konobe u Povljima dogodio se sukob dva muškarca. Na Prekršajnom sudu u Supetru, 46-godišnji Splićanin kažnjen je sa 750 kuna dok je 25-godišnji Bračanin koji je kuhar u toj konobi, dobio blažu kaznu, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, utvrđeno je da su njih dvojica u lipnju 2019. godine oko 01:30 sati, u Povljima, u konobi tučnjavom narušavali javni red i mir. Splićanin je vrijeđao Bračanina govoreći mu da je glup te ga udario pivskom bocom u glavu, nakon čega je ovaj udario njega dva puta šakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sudu se pojavio samo Bračanin dok se Splićanin nije odazvao pozivu da iznese obranu.

"Nisam kriv, postupao sam u nužnoj obrani. Bio sam u konobi gdje sam radio kao kuhar te sam na završetku radnog vremena sjeo na terasu u društvu s konobarom gdje smo večerali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nedaleko od Ogulina /

Tragičan vikend na karlovačkom području: Migranti se utopili u Mrežnici, policija pronašla dva tijela na migrantskoj ruti

Image
nedaleko od Ogulina /

Tragičan vikend na karlovačkom području: Migranti se utopili u Mrežnici, policija pronašla dva tijela na migrantskoj ruti

U jednom trenutku je kao gost došao Splićanin i naručio bocu pive koju mu je konobar donio. Rekli smo mu da zatvaramo i da plati, popije pivu i otiđe. On me počeo vrijeđati govoreći mi da sam glup i udario me punom pivskom bocom u glavu u sljepoočnicu.

Nisam odmah reagirao, a on je naručio drugu pivu i rekao da će platiti obje i otići. Kad mu je konobar donio drugu pivu, vidjelo se da ne želi otići, i da ne želi platiti. Konobar i ja smo ga ponovno zamolili da otiđe, ali on se počeo njihati i prijetiti mi da će me ubiti jer ga ne smijem tjerati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda se ponovno s tom pivskom bocom u ruci zaletio prema meni, ja sam se izmakao i onda sam ga je refleksno udario dva puta šakom u glavu. Nije točno da sam ga je gađao pepeljarom i tanjurom", izjavio je Bračanin.

Konobar je na sudu potvrdio njegove riječi te je kazao da je kuhar krvario kada ga je agresivni gost udario bocom u glavu te mu je on dodao ubrus i zaustavio krv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvali su Hitnu pomoć i policiju, kazao je konobar, i izjavio da kuhar nije gađao Splićanina posuđem. Nakon što su gost i kuhar proglašeni krivim, prvom je određeno 750 kuna kazne i 300 kuna sudskih troškova.

Kuharu je određeno 306 kuna kazne jer je sudjelovao u tučnjavi, ali je uračunato da je bio izazvan u sukob i napadnut. Svojim je dolaskom na sud ubrzao postupak te je stoga i oslobođen plaćanja sudskih troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo