PRONAĐENE GUME, FELGE... / Susjedi o stanaru kojem je izgorio stan u Splitu: 'Neuredna je osoba, a u taj prostor može staviti što ga volja

U požaru kojeg su vatrogasci gasili osam sati ozlijeđena stanarka, a stanari ni danas nemaju struje

26.11.2019.
17:50
VOYO logo

Nakon stravičnog požara u Splitu koji su vatrogasci gasili čak osam sati, stanari ni jučer nisu imali struje. Policija i dalje istražuje uzroke, a na mjestu izbijanja požara pronađena je velika količina otpada.

Stanari su upozoravali na susjedovo ponašanje

Stanari u sličnim stambenim zgradama pitaju se jesu li sigurni i postoji li do njihove zgrade vatrogasni pristup, jer je upravo nepostojanje prilaza usporilo jučerašnju intervenciju. Ogromne količine otpada nalazile su se u stanu iz kojeg je krenuo požar. Policija je s vlasnikom došla i na očevid požarišta, a stanari tvrde da su upozoravali na susjedovo ponašanje. No nitko nije reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''On u svom stanu može staviti šta ga je volja, sad kad se ovako dogodi. Ja ne znam šta je bilo, ne mogu tvrditi da on je nešto napravio, ali činjenica da je to osoba koja nije komunicirala, neuredna je i onakva kakva je'', izjavila je vlasnica stana Mladenka Mandekić.

''Taj stan koji je bio zahvaćen požarom, tu je bilo puno materijala koji ne pripadaju stambenom prostoru i guma i felga, plinske boce pa je postojala mogućost eksplozije'', rekao je zamjenik zapovjednika JVP Split Mario Mikas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zgradi jučer još nije bilo struje, pa se većina stanara privremeno ssmjestila kod rodbine ili prijatelja, no neki su ostali. Dan poslije požara angažirao se i kotar.

''Osigurali smo škrinje za pohranu mesa i kvarljive robe, ali osigurali smo im smještajne kapacitete u određenom broju'', rekao je Damir Barbir, predsjednik gradskog kotara Trstenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svaki grad im problem s pristupnim putevima''

Stravičan požar oštetio je nekoliko stanova, a uzrok požar se još utvrđuje.

''U pidžamama smo nas tri izašle, uzela sam u ruksaku ono najnužnije i stali ispred zgrade, te gledali kao se situacija razvija'', kazala je Zorana Marača, vlasnica stana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzu intrevenciju vatrogascima su usporili neadekvatni pristup ali i parkirana vozila.

''Svaki grad ima problem s pristupnim putevima. Ljudi se parkiraju  na mjestima gdje to nije dozvoljeno. Imamo problem s pristupom zgradi. U ovom slučaju bio je problem, mi dođemo na gdje možemo i razvijemo cijevi. Tako da nama to usporava intervenciju'', rekao je zamjenik zapovjednika JVP Split Mario Mikas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz grada Splita tvrde da su upravo u nekoliko splitskih kotareva radili na vatrogasnim prilazima najvećim stambenih zgradama.

''Teško mi se smatrati odgovornim za nekoga tko uz važeću prometnu  signalizaciju krši propise. A prometni redari rade u nemalom broju slučajeva tijekom dana, ali ne mogu biti svugdje'', izjavio je Damir Babić, voditelj Odsjeka za komunalne poslove Grada Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U požaru je ozlijeđena stanarka, ali i vatrogasci kojima su se maske topile zbog visoke temperature. Upravo bi to moglo utjecati i na statiku zgrade. No tek nakon očevida, stručnjaci će moći procijeniti sigurnost zgrade za stanovanje.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo