traži se vozač kamiona / U strašnoj nesreći poginulo dijete: Vozač BMW-a nakon sudara udario u dvoje djece, na nogostupu i pješačkom

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vozač BMW-a pretjecao je preko pune crte i bio je pod utjecajem alkohola

11.6.2022.
10:11
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

U međimurskom naselju Štefanec poginulo je dijete u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 17,30 sati.

Policija je danas objavila detalje ovog kobnog događaja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 44-godišnji vozač BMW-a 316 I, čakovečkih registarskih oznaka, upravljao Ulicom Zrinskih, pod utjecajem alkohola od 0,79 g/kg te pretjecao trenutno nepoznato teretno vozilo i osobni automobil (Mercedes E 220 CDI), čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 51-godišnja vozačica i skretala u Ulicu Vladimira Nazora. Vozač BMW-a se prije pretjecanja nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i pritom nije vodio računa o položaju te o smjeru i brzini kretanja. Ujedno, pretjecao je preko „pune linije“ i neposredno ispred raskrižja, zbog čega je prednjom dijelom BMW-a udario u prednji bočni dio Mercedesa. Nakon sudara došlo je do zanošenja i rotiranja BMW-a po kolniku i nogostupu te udara stražnjim dijelom u bicikl na kojem se na nogostupu nalazilo dijete. Uslijed siline udara dijete je tijelom udarilo u obližnji prometni znak, dok je BMW stražnjim dijelom udario u betonski stup javne rasvjete i drugi prometni znak. U nastavku rotiranja BMW je prednjim dijelom udario u drugo dijete (pješaka) te bicikl kojeg je guralo prelazeći obilježeni pješački prijelaz.

Dijete je poginulo na mjestu

Na mjestu događaja liječnik u sastavu ekipe hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt djeteta, koje se na biciklu nalazilo na nogostupu, dok su drugo dijete (pješak) i 46-godišnji putnik iz BMW-a prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u nesreći zadobili ozljede, koje će se naknadno okvalificirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač BMW-a je uhićen te će se tijekom današnjeg dana (11. lipnja) uz kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela "Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

U cilju prikupljanja svih relevantnih činjenica vezano uz opisanu prometnu nesreću, policija poziva vozača teretnog vozila s pridodanim priključnim vozilom (teretno vozilo je nevjerojatnije marke „Scania“) da se javi u Policijsku postaju prometne policije Čakovec (adresa: Jakova Gotovca 7) ili putem telefona pozivom na broj 192.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo