TRAGEDIJA NA AUTOCESTI / U stravičnoj prometnoj nesreći kod Male Kapele poginuli sin i kći Olgice Spevec

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Sin i kći bivše direktorice Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja vozili su se prema Zagrebu. Padala je izrazito jaka kiša, sletjeli su s ceste

28.7.2016.
9:07
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak na autocesti A1 kod tunela Mala Kapela poginuli su sin i kći Olgice Spevec, bivše direktorice Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN).

"Oko 14.30 sati na 98. kilometru autoceste A-1 u smjeru Karlovca, na području Josipdola, dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka upravljao je 32-godišnjak koji je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom te sletio van kolnika, udario u zemljani obrov i više puta se prevrnuo. U prometnoj nesreći smrtno su stradali 32-godišnji vozač i 28-godišnja putnica", izvijestio je kratko MUP na svojim stranicama.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrijeme nesreće na tom je području padao jaki pljusak. Mercedesom je upravljao 32-godišnji Filip Spevec koji ulaskom u lijevi zavoj nije smanjio brzinu, izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s ceste. Iako je Hitna pomoć brzo stigla na mjesto nesreće, za dvoje mladih ljudi na žalost nije bilo spasa. 

Prema pisanju 24sata, brat i sestra bili su vezani sigurnosnim pojasevima, ali zračni jastuci nisu se otvorili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusni prometni stručnjak objasnio je da do aktivacije prednjih zračnih jastuka nije došlo jer automobil prednjim dijelom nije udario u tvrdu prepreku.

"Putnički kavez nije deformiran, a to indicira da nije došlo do jakog udarca, barem ne s prednje strane. Do deformacije dolazi kad automobil većom brzinom udari u tvrdu prepreku, udari uzdužnim nosačima šasije ili tome slično i tada se otvaraju zračni jastuci", rekao je stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo