zastrašujući prizori / U šumama diljem zemlje i dalje se postavljaju smrtnonosne klopke: 'Ja sam izbjegao, ali bilo je za dlaku'

Incidenti s opasnim sajlama pojavili su se i na drugim područjima, zadnji u nizu je kod Lepoglave

28.3.2021.
7:30
VOYO logo

Prije sedam mjeseci u šumskom predjelu u Jelenju kod Rijeke poginuo je 21-godišnjak. No to nije nagnalo one koji u šumama diljem zemlje i dalje se postavljaju opasne zamke da prestanu s takvim idejama.

Incidenti s opasnim sajlama pojavili su se i na drugim područjima, zadnji u nizu je kod Lepoglave gdje je bio Marko Šiklić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smrtonosne klopke i na Ivanščici. Na čeličnu sajlu prije nekoliko dana naletio je i 20-godišnji Zoran. Vozio je sporo i to mu je spasilo život.

''Ja sam to izbjegao, ali bilo je za dlaku. Slupao sam i motor, oštetio sam novu kacigu, sve me boljelo drugi dan. Hvala Bogu dečki su bili sa mnom pa su me digli a mogli smo nastradati'', rekao je Zoran Grabar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastrašujući prizori u šumama sve su češći. Osim sajli, ovaj su tjedan motociklisti iz okolice Lepoglave tijekom vožnji naišli i na daske s čavlima.

''Na tim sam si čavlima probušio gume. Sreća da su se samo gume probušile da nije nešto teže bilo, ili da nije bio veći šiljak unutra, da sam pao mogao sam se probosti'', kazao je Matija Kovačec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki odlazak u šumu najteže pada roditeljima.

Image
Lepoglavski kraj /

Smrtonosne zamke za motocikliste! Oprez, postavljaju žice i sajle kako bi nasilno onemogućili vožnju

Image
Lepoglavski kraj /

Smrtonosne zamke za motocikliste! Oprez, postavljaju žice i sajle kako bi nasilno onemogućili vožnju

''Oni su u strahu kad ja otiđem dal' ću se uopće vratit živ doma da mi se nešto ne desi, neka prodam motor, kažu mi – šta ti to treba u životu, da vidim li što se događa u šumama. Normalno da se brinu'', rekao je Kovačec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki optužuju vlasnike privatnih šuma – oni takve tvrdnje oštro odbacuju. Kažu nam i da postoje neodgovorni vozači koji remete mir i uništavaju šumske putove:

''Znaju biti jako opasni na stazama koje su, recimo planinarske staze, zatim imate veliko oštećenje samog šumskog fonda gdje je biljni svijet ugrožen, životinjski, ptičji'', rekao je Zdenko Bogović, predsjednik Hrvatskog saveza udruga privatnih šumovlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, motociklisti za takvo stanje krive Hrvatske šume:

''Cijelu su porušili šumu, gornji dio sa traktorom su uništili put i onda nama govore da smo mi uništili. Ja to stvarno ne razumijem'', kazao je Leon Višić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto da u mladima vidimo dio rješenja, mi uporno potenciramo da su mladi problem. U ovom slučaju mladi nisu problem, samo treba s njima raditi treba pronaći rješenje gdje i kako oni mogu koristiti tu veliku površinu šuma koju imamo ovdje'', rekao je zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač.

U isto vrijeme policija šalje apel:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pozivam sve građane, planinare koji se slučajno susretnu sa takvom pojavom na prostoru šuma da svakako dojave takvu informaciju policiji'', poručio je glasnogovornik PU varaždinske Matko Murić.

Vezanje sajli može se okarakterizirati kao pokušaj ubojstva, za koji zakon propisuje i do 15 godina zatvora. 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo