NASTAVAK CRNOG VIKENDA / U Vrbovcu kombi naletio na pješaka, u Sesvetama motorist na automobil, stručnjaci za RTL: Kako sačuvati živote?

Uz vikend i cijeli tjedan na cestama obilježen je teškim nesrećama

27.6.2021.
19:00
VOYO logo

Nesreća na moru samo je zaokružila cijeli niz prometnih nesreća na cestama koje su započele udarom motociklista u biciklista prije sedam dana u Rudešu pri čemu su obojica poginula. 

Od tada gotovo svaki dan vijest o poginuloj osobi u nekoj prometnoj nesreći, od studentice na zebri u Zagrebu do posljednjih žrtvi sinoć u Vrbovcu i Sesvetama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaci stakla i ulja iz automobila svježi su podsjetnik na nesreću kod Vrbovca u kojoj je prije manje od 24 sata život izgubio mladić iz Indije koji radi u Hrvatskoj. Bio je pješak, na nogostupu, pokosio ga je kombi koji je s kolnika izletio na nogostup.   

"Poznavao sam stradalog jer smo radili skupa. Sinoć je išao u trgovinu, vozač je prebrzo vozio mislim da je previše popio, nažalost, dogodila se nesreća", kazao je Asgar Ansari iz Indije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vozač je bio pijan, vozač je bio pijan ne naš prijatelj", dodao je Chard Singh Matto iz Indije.

I policija je utvrdila da je vozač imao 1,11 promila alkohola. Susjedi su čuli jaki udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kombi iz smjera Vrbovca prema Zagrebu  jednostavno ga je udario, bacio, to je tragično završilo, navodno da je na mjestu bilo", rekla je Radmila Hoić.

Image
previše nesreća /

Velika akcija zagrebačke policije nakon teških prometnih nesreća, vozačima poručuju: 'Ceste nisu piste!'

Image
previše nesreća /

Velika akcija zagrebačke policije nakon teških prometnih nesreća, vozačima poručuju: 'Ceste nisu piste!'

No, to nije prva nesreća na istom mjestu, križ je podsjetnik na motociklista stradalog prije nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova ravnica koja je nekih 300 metara tu se svi voze preko 100, 120, motoristi, brzi auti, mladi, neodgovorno, užas, katastrofa. Unatrag 4-5 godina dvoje troje ljudi je poginulo", ističe Vladimir Baček.

Jučer je život izgubio i motociklist u Sesvetama dok je pretjecao preko pune crte. Tijekom crnog vikenda na cestama dogodile su se 72 prometne nesreće s nastradalim osobama, poginulo je 6-ero ljudi, 11-ero ih je zadobilo teške, a 83-oje lakše tjelesne ozljede. Među poginulima dvije su osobe stradale od naleta motocikla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počelo je ljeto. Nakon korona krize počela su opuštanja i motociklisti su si dali oduška. Međutim, poznati problem u našem prometu da motociklisti drastično krše prometne propise i to zbog toga što se ne plaše da će biti kažnjeni, za njih kao da prometni propisi ne vrijede", upozorava prometni stručnjak Željko Marušić.

Uz vikend i cijeli tjedan na cestama obilježen je teškim nesrećama, prošle nedjelje na Zagrebačkoj aveniji život su u sudaru izgubili biciklist i motociklist. Sve je to dovelo do porast crne statistike. Od početka godine do danas u prometu je poginulo 126 osoba, 19 više nego u prvih 6 mjeseci prošle godine kada je život izgubilo 107 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fokusirajmo se na samo jednu mjeru, a to je povećanje izvjesnosti kažnjavanja za prekršaje. Tek kad oni budu svjesni da će biti kažnjeni za prekršaje vozit će obazrivije", jasno će Marušić.

A da statistike budu manje crne policija je već danas pojačala nadzor prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo