zatečeni strašnom viješću / Ubio se kulinarski mag Benoit Violier, kolege: 'Odavao je dojam savršene osobe'

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Švicarska policija objavila je kako se vjeruje da je Violier, koji je vodio restoran u Crissieru blizu Lausanne, izvršio samoubojstvo. Pokrenuta je istraga

1.2.2016.
11:15
AP
VOYO logo

Švicarski kulinarski mag porijeklom iz Francuske Benoit Violier, čiji je restoran u Švicarskoj u prosincu prošle godine proglašen najboljim na svijetu, pronađen je mrtav u svom domu u 45. godini.

Švicarska policija objavila je kako se vjeruje da je Violier, koji je vodio restoran u Crissieru blizu Lausanne, izvršio samoubojstvo. Pokrenuta je istraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Restoran Hotel de Ville u Crissieru imao je tri Michelinove zvjezdice, a po pisanju medija Violier je danas u Parizu trebao prisustvovati lansiranju novoga Michelinova vodiča.

BBC piše da je prije šest mjeseci umro njegov mentor i prethodnik Philippe Rochat. Violier je u restoranu radio od 1996. Godinu dana kasnije utjecajni vodič Gault&Millau proglasio ga je kuharom godine. Restoran je sa suprugom Brigitte vodio od 2012., prije nego što je dobio francusko državljanstvo. Violier je bio rodom Francuz, a švicarsko državljanstvo dobio je 2014. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov kolega, švicarski šef Fredy Girardet, također dobitnik triju Michelinovih zvjezdica za švicarski portal "24 sata" kazao je da je "zatečen strašnom viješću. Bio je prekrasan čovjek, talentiran, vrijedan, ljubazan... Odavao je dojam savršene osobe", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo