slijede ispitivanja svjedoka / Ubojica iz Brinja brani se šutnjom: 52-godišnjak završio u istražnom zatvoru

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

'Osnovano se sumnja da je osumnjičenik 21. svibnja pucao iz pištolja u 38-godišnjaka i zadao mu ozljede zbog kojih je umro na mjestu događaja'

24.5.2017.
15:33
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Osumnjičenik za ubojstvo Lovrana Prpića (38), Ogulinac M.K. (52), koji je nedjelju tijekom svađe u kafiću u Brinju pištoljem ubio žrtvu, u istražnom je zatvoru u Karlovcu na temelju odluke karlovačkoga Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) i suca istrage.

Zamjenik županijskoga državnog odvjetnika Zdravko Car, koji je u nedjelju u Brinju vodio očevid, rekao je u srijedu za Hinu da je osumnjičenik prije određivanja zatvora ispitan i da se branio šutnjom te kako se zasad može reći samo da se ubojstvo iz vatrenog oružja dogodilo nakon verbalnog i fizičkog sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu obavljena je obdukcija ubijenoga.

"Osnovano se sumnja da je osumnjičenik 21. svibnja pucao iz pištolja u 38-godišnjaka i zadao mu ozljede zbog kojih je umro na mjestu događaja te smo izdali rješenje o pokretanju istrage i - čim ono sljedećeg tjedna postane pravomoćno - moći ćemo pristupiti ispitivanju svjedoka, konobarice, žrtvinog prijatelja i nekoliko gostiju kafića u kojem se tragedija dogodila", rekao je Zdravko Car.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po kaznenoj prijavi Policijske postaje u Otočcu M.K . je na mjestu ubojstva alkotestiran te mu je izmjereno 1,39 promila alkohola u krvi, a po izjavama očevidaca, jer u to vrijeme u kafiću bilo više gostiju, pod utjecajem alkohola bili su i žrtva i njegov prijatelj.

Očevici su rekli policiji da je svađa počela zato što je Prpić svojeg psa stavio na šank, nakon čega se dogodila tučnjava, a zatim su ispaljeni i smrtonosni hici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo