Detalji iz života / Ubojica iz Splita je zajedno s braćom godinama trpio nasilje: 'Došli su uplakani u policijsku postaju...'

Navodno Filipova majka sad živi u Njemačkoj, a zbog nasilja je bila osuđena na 40 dana zatvora

13.1.2020.
16:23
VOYO logo

U subotu je Filip Zavadlov izveo trostruko ubojstvo o kojem se i dalje priče, a saznaju se i novi detalji iz njegovog života. On je 12 godina, prije krvavog pohoda bio u prostorijama splitske policije zajedno s mlađim bratom. 

"Filip je tada imao trinaest, a brat mu deset godina i nije ušao nego je doslovce sa bratom utrčao u prostorije tražeći među policajcima spas. Došli su uplakani i policajcima rekli da ih je majka isprebijala. Braća su bila u strahu i ne možete pojmiti koliko nam ih je bilo žao", kazali su svjedoci tog događaja za Slobodnu dalmaciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog tog je njihova 52-godišnja majka koja navodno sad živi u Njemačkoj, bila osuđena na 40 dana zatvora. No lanac tog nasilja se nastavljao iz godine u godinu. 

"Tu je evidentirano preko deset zlostavljanja na štetu djece i pravo je čudo da sve ovo vrijeme splitski Centar za socijalnu skrb nije tu djecu izuzeo iz njihove primarne obitelji, dao ih u dom ili na posvojenje nego ih je uvijek ostavljao sa onima koji su ih zlostavljali. Sada je kasno o tome govoriti jer to su već punoljetne osobe, ali je sada ishod takav da su dva sina ovisnika, a jedan je ubojica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sustav im nije dao jednaku šansu"

Toj djeci sustav nije dao jednaku šansu kao drugima i mislim da je nepravedno kriviti samo policiju i pravosuđe, nego se problem treba gledati u uzročno-posljedičnom odnosu", rekao je izvor upoznat s tom pričom. 

I Filip je nakon toga postao nasilnik. On je u dva navrata nasrnuo na brata, onog zbog kojeg je i ubio troje ljudi. U srednjoj Pomorskoj školi bio je jako bistar i dobar učenik te se ni po čemu nije moglo reći da je imao probleme u odrastanju. Živio je s ocem koji danas ima 71 godinu. Kad se Filip rodio, imao je 46.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinu nakon Filipa, rodio se još jedan brat, a dvije godine nakon i najmlađi. 

Prije krvavog pohoda, Filip je odselio od oca i brata. Htio je u miru započeti novi i sigurniji život, ali ga je nešto opet vratilo u svakodnevicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo