nije zabilježen / Ubojica sa Zrća imao je međunarodnu tjeralicu, a Hrvatska nema pojma kako je prešao granicu...

Za ovakvo kazneno djelo u Hrvatskoj može dobiti do 20 godina zatvora

26.8.2022.
19:35
VOYO logo

Specijalci, duge cijevi, blokiran promet - ništa danas u Zadru nije prepušteno slučaju pri dovođenju na sud 28-ogodišnjeg Srbina koji je u blizini Zrća likvidirao 38-ogodišnjeg Crnogorca.

Tereti ga se za ubojstvo koje je počinio s prigušivačem s leđa, za što mu prijeti 20 godina zatvora, a branio se šutnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Crna Gora za njim već raspisala međunarodnu tjeralicu, Hrvatska nema pojma kad je i kako prešao granicu i ušao u zemlju.

Duško Tanasković, ubojica sa Zrća, bez vlastite odjeće koja mu je oduzeta zbog vještačenja i uz mjere osiguranja kakve Zadar ne pamti, priveden je državnom odvjetniku i istražnom sucu uz pratnju interventne policije s dugim cijevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
brutalna likvidacija na Zrću /

Obitelj ubojice navodno ponudila 100 tisuća eura za njegovu slobodu. Na sudu se branio šutnjom

Image
brutalna likvidacija na Zrću /

Obitelj ubojice navodno ponudila 100 tisuća eura za njegovu slobodu. Na sudu se branio šutnjom

28-godišnjem Srbinu osumnjičenom za ubojstvo 38-godišnjeg Crnogorca, određen je istražni zatvor zbog mogućnosti bijega.

"Nije priznao krivnju, nije iznosio obranu, nije se očitovao o krivnji. Bit će negdje oko 11-12 svjedoka ispitano tijekom istrage, a pored toga bit će naloženo i provođenje psihijatrijskog vještačenja", potvrdio je Emilio Kalabrić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićen je 15 minuta nakon što je likvidirao navodnog pripadnika crnogorskog Škaljarskog klana. Pred brojnim svjedocima likvidacija je izgledala poput tipičnog mafijaškog obračuna. Nakon privođenja u policiju zatražio je liječničku pomoć.

"Samo za terapiju. U lošem je stanju, psihički je dosta loše, ima određenih zdravstvenih tegoba psihičke prirode plus ovaj događaj tako da nije, zato i nije iznio obranu", tvrdi Vinko Gulišija, odvjetnik osumnjičenog za ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija ga je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo prepratila s kaznenom prijavom za teško ubojstvo na osobito okrutan i podmukao način, ali iz Odvjetništva su odlučili da kvalifikacija ubojstva ide bez onoga "teško".

"U ovom trenutku, prema stanju stvari i činjeničnim podacima, drukčije se nije moglo kvalificirati", kaže Kalabrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija zasada ne sumnja da je Tanasković, kada je slijedio Gorana Vlaovića i ubio ga pucnjevima s leđa imao pomagače.

"Nakon vještačenja ću bit pametniji i onda ćemo slagati obranu u nekakvom smjeru kad vidimo rezultate vještačenja", rekao je Gulišija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni ubojica, za kojim je od ranije crvenu međunarodnu tjeralicu raspisala crnogorska policija zbog pomaganja u atentatu u lipnju u Budvi, za ovakvo kazneno djelo u Hrvatskoj može dobiti do 20 godina zatvora.

Istražiteljima je sada jasno da ubijeni nije poznavao svoga ubojicu, nego ga je slijedio. Ubijeni je došao gliserom iz Herceg Novig u Sukošan pa se na području Benkovca našao sa svojom djevojkom, a nakon toga su išli u glamping resort u Novalji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je ubojica došao od Hrvatske još uvijek je pitanje. Kako neslužbeno doznaje RTL na graničnom prijelazu nije zabilježen njegov ulazak u državu jer bi softwear zabilježio da se radi o osobi za koju je raspisana tjeralica. Tako da ili je prešao granicu s ilegalnim dokumentima ili preko prelaza preko kojeg prelaze imigranti.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo