Branit će se šutnjom / Ubojica sa Zrća stigao pred suca: DORH će tražiti pritvor zbog mogućnosti bijega i utjecaja na svjedoke

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

25-godišnji Douglas Cane iz Novalje s policijske obrade doveden je u Zadar sucu istrage

29.6.2018.
11:10
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Britanac osumnjičen za ubojstvo i pokušaj ubojstva na plaži Zrće priveden je jutros na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Zadru.

Image

Na Županijski sud u Zadru priveden Douglas C. osumnjičen za ubojstvo britanskog državljanina na Zrću

Image

Na Županijski sud u Zadru priveden Douglas C. osumnjičen za ubojstvo britanskog državljanina na Zrću

25-godišnji Douglas Cane iz Novalje s policijske obrade doveden je u Zadar sucu istrage. Policija i DORH tražit će pritvor na 30 dana zbog mogućnosti bijega, a već je sada izvjesno da će se ubojica Uga Wilsona (26) braniti šutnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cane je uhićen 28 sati nakon sto je na Zrću nožem ubio jednog, a ozlijedio još dvojicu sunarodnjaka u krvavom ubračunu ispred poznatog kluba. U četvrtak je hićen na zračnoj luci u Splitu.

>> VIDEO Pogledajte pohod bande s kojom je ubijeni muškarac na Zrću divljački 'pustošio' londonskim dućanima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Procurila fotografija ubijenog Britanca na Zrću: 'Dogodila se tragedija, a samo si trebao dobar odmor'

Što je dovelo do brutalnog ubojstva britanskog turista Uga Wilsona (26), zvanog Kraze, još nije poznato. Istražitelji pokušavaju rekonstruirati tijek događaja, a u tome će im pomoći snimke nadzornih kamera koje su snimile čitav događaj, a koje su policiji pomogle pri hvatanju ubojice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubojica je uhićen u četvrtak na aerodromu Resnik kod Splita, a kako je do tamo došao, još nije poznato. S mjesta zločina pobjegao je odjeven samo u kupaće gaće i tenisice, a navodno je za bijeg iskoristio sunarodnjaka na motoru kojeg je stopirao. 

Prilikom uhićenja postalo je jasno da je ubojica, nakon ubojstva i dvostrukog pokušaja ubojstva, očito pokušao promijeniti svoj izgled. Na aerodromu je tako uhićen muškarac izbrijan na ćelavo, rečeno je u četvrtak na konferenciji za medije održanoj ispred stožera za provedbu mjera sigurnosti za turističku sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brutalno ubojstvo pred popularnim klubom

Podsjećamo, ubojstvo se dogodilo u srijedu oko 5.30 sati ispred noćnoga kluba "Kalypso", na plaži Zrće u Novalji. Još dvije osobe su ozlijeđene, dok se jedna bori za život. Prema neslužbanim informacijama navodno je došlo do sukoba dviju dilerskih skupina iz Britanije, koje su u Novalju stigle na Hideout festival. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito je bio verbalni sukob, no ne znamo radi čega. Izgledno je da se radi o dvije grupice stranih državljana Velike Britanije, ali to sa sigurnošću ne mogu suditi. Jedna grupica njih 5-6 dočekala je na izlazu iz kluba drugu grupicu i napali su ih tjelesno. Jedan od počinitelja je nožem izbo trojicu sudionika iz druge grupe. Bio je tjelesni obračun koji se dogodio kratko. Počinitelj koji je bio do pasa gol, mladić do starosti 25-godina jake tjelesne građe, opasno je barato nožem i u kratkom vremenu izbo trojicu sudionika. Jednoga je na mjestu i usmrtio, a jedan je prevežen u zadarsku bolnicu", kazao je Željko Prša nakon zločina.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo