Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
tri ugašena života

Ubojica svojih troje djece: Otkako se probudio u bolnici, nije progovorio niti riječi. Evo što će sada biti s...

U mirnom zagrebačkom naselju Mlinovi još uvijek ne mogu vjerovati kakav se strašan zločin dogodio u njihovom susjedstvu

Ružica Đukić/ 26.9.2021. u 18:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Policija istražuje motiv zločina koji je jučer šokirao i rasplakao Hrvatsku. Je li otac koji je ubio svoje troje djece bio ubrojiv ili pod utjecajem opijata?

Sve to pokušava se razjasniti temeljitom istragom. Njegovo stanje je stabilno te će, najvjerojatnije, sutra biti otpušten iz bolnice. No, ide li na psihijatrijsko liječenje ili u pritvor? 

Image
Svi su mu krivi, samo ne on

I masonska Velika loža Austrije oglasila se o ubojici svojih troje djece u Zagrebu: 'On s nama nema ništa'

Image
Svi su mu krivi, samo ne on

I masonska Velika loža Austrije oglasila se o ubojici svojih troje djece u Zagrebu: 'On s nama nema ništa'

Najveći trag ostaje na majci koja mora živjeti bez svoje djece

Tri lampaša za tri prerano ugašena dječja života. U mirnom zagrebačkom naselju Mlinovi još uvijek ne mogu vjerovati kakav se strašan zločin dogodio u njihovom susjedstvu. "Ne možeš uopće izgovorit riječi tog užasa", rekla je stanovnica Mlinova Gordana.

"Ne mogu vjerovat da se takvo nešto danas dešava kad toliko je sve uznapredovalo i doktori i tehnika i sve živo. Ne mogu vjerovat, eto", kaže Snježana iz Mlinova.

Svoj iskaz otac ubojica policajcima još nije dao. Od trenutka buđenja do danas, u bolnici nije progovorio ni riječi. Službeno još nije uhićen.

"Onog trenutka kad liječnici procjene da je njegovo psihološko stanje zadovoljavajuće, da on može pratiti tijek postupka odnosno da je procesno i raspravno sposoban on će biti predan pritvorskom nadzorniku koji će zasigurno predložiti sucu istrage određivanje istražnog zatvora", objasnio je odvjetnik Krešimir Škarica.

Iz bolnice će biti otpušten najvjerojatnije sutra. Postoji mogućnost da već tada u pratnji istražitelja bude doveden na mjesto zločina na očevid. No, samo ukoliko psihijatar vještak odredi da je sposoban pratiti tijek postupka.

"Ukoliko nije funkcionalan i nije sposoban za pratiti raspravu bit će odveden ili u psihijatrijsku bolnicu Vrapče ili u zatvorsku bolnicu dok traju te okolnosti da on ne može pratiti. Kad se ispune kumulativni uvjeti da on može razumjeti što mu se stavlja na teret, da može angažirat branitelja, da razumije svoju pravnu poziciju on će ići u postupak koji je determiniran kaznenim zakonom", rekao je odvjetnik Škarica.

Gotovo svake godine u Hrvatskoj se dogodi barem jedan slučaj ubojstva vlastite djece. 2017. godine troje je roditelja u Hrvatskoj ubilo svoju djecu, 2019. jedno je dijete ubio roditelj. Ako se dokaže krivnja ocu ubojici iz zagrebačkih Mlinova i ova godina biti će zapamćena po crnoj statistici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zastrašujući je i podatak da je 2019. šestero majki ili očeva pokušalo ubiti svoju djecu, a 2020. to je pokušalo četvero njih. Takvi očevidi emotivno slome i one koji su na ružne scene naviknuli.

"Ovo je jedna od najvećih tragedija koje policajac uopće može oživjet u svom policijskom poslu. Njima se pruža psihološka pomoć i u ovom trenutku su u rukama stručnih ljudi koji im pomažu da prevaziđu ovu situaciju koja će sigurno ostaviti traga na njima", kaže ministar Božinović.

A najveći trag ostaje na majci koja mora nastaviti život bez svoje troje djece.

Ružica Đukić/ 26.9.2021. u 18:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PRIJAVIO SVE POLICIJI

Zagrebački pjevač: 'Napadnut sam jer sam homoseksualac. Uzeli su mi novce, vrijeđali me'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba