Na sudu u Zadru / Ubojstvo na Zrću: Počelo suđenje Britancu, puštali mu snimke s očevida krvoprolića

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Cane nije pokazivao nikakve emocije dok su se u sudnici, u potpunoj tišini izmjenjivali kadrovi lokve krvi

29.11.2019.
12:32
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Na Županijskom sudu u Zadru u petak je počelo suđenje Britancu Douglasu Caneu(26) koji je optužen da je ispred kluba na Zrću ubio sunarodnjaka Uga Wilsona zvanog Kraze (26), te ranio još dva sunarodnjaka. Tragedija se dogodila nakon sukoba dvije skupine mladića ispred jednog kluba u špici novaljske turističke sezone za vrijeme trajanja Hideout festivala.

Image

Ubojstvo na Zrću: Počelo suđenje Britancu, puštali mu snimke s očevida krvoprolića

Image

Ubojstvo na Zrću: Počelo suđenje Britancu, puštali mu snimke s očevida krvoprolića

Cane nije pokazivao nikakve emocije dok su se u sudnici, u potpunoj tišini izmjenjivali kadrovi lokve krvi, polupopijenih koktela, boce vode, nečije natikače. Prvi put je vidio te snimke, rekao je njegov odvjetnik Boris Radman, te zatražio da se u zapisnik unese primjedba da su dokazi nezakoniti, čime je njegovom branjeniku "povrijeđeno pravo na pošteno suđenje", prenose 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni odvjetnik Slobodan Denona i sutkinja rekli su da su te primjedbe već riješene pravomoćnom sudskom odlukom, no inzistirao je da primjedba uđe u zapisnik jer bi "predmet mogao završiti na Ustavnom ili Europskom sudu za ljudska prava".

Spomenuti Britanci su raspačavali ampulice s dušičnim oksidom, kojeg partijaneri koriste da bi se "ušlagirali". Ta je "droga" u Velikoj Britaniji zabranjena, no kod nas se prodaje legalno, jer te ampulice inače služe za ispuštanje šlaga iz limenih spremnika. Oko pet ujutro Douglas Cane je, ubadajući nožem oko sebe, navodno više puta nožem ubo trojicu muškaraca. Ugu Wilskonu, prema optužnici, presjekao je venu i aortu zbog čega je nesretnik preminuo, a on je s mjesta zločina navodno pobjegao na motociklu te se odvezao do Zračne luke Split u namjeri da pobjegne u inozemstvo. No odmah je uhićen i otada čeka suđenje u pritvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo