nezapamćeno divljanje / Učenici razbili vrata i sve prozore, razbacali tanjure: 'Kao da ne shvaćaju da su nešto loše napravili'

Image
Foto: eMeđimurje
Image
Foto: eMeđimurje

"Što da vam kažem? Strašno! Naišli su na tu kuću koja je, po njihovoj procjeni, bila napuštena", kaže ravnatelj

1.6.2022.
11:56
eMeđimurje
VOYO logo

Do kućnog broja 1 u Gornjoj Dubravi vodi šumski put - sve je mirno, nema ni žive duše... Sve se to promijenilo u četvrtak, 12. svibnja kad se ovim predjelom orilo, piše eMeđimurje.

Toga je dana 250 učenika krenulo na biciklijadu. Šetali su šumom, uživali i družili se i nitko nije mogao zamisliti da će išta poći po krivu. Sve dok se idućeg dana pred ravnateljem Osnovne škole Nedelišće nije pojavio vlasnik kuće na broju 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostao sam zaprepašten kada mi je ispričao što su napravili naši učenici. Šetajući šumom, naišli su na tu kuću i ušli te ju devastirali", kaže ravnatelj Osnovne škole Nedelišće Ivica Paić. Djeca su razbila ulazna vrata i sve prozore, bacali su crjepove s krova a ni posuđe iz kuće nije prošlo ništa bolje…

Image
'ZA NORIJADU SPREMNI' /

Skandal! Maturanti u Slavonskom Brodu pozirali s ustaškim pozdravom, profesorica ponosno objavila fotografiju

Idućih dana u školi je izjavu dalo više od 200 učenika - priznali su apsolutno sve i ispričali detalje pohoda na Gornju Dubravu. Utvrđeno je da je pedeset učenika, u većoj ili manjoj mjeri, sudjelovalo u divljanju i devastaciji dok su drugi znatiželjno promatrali - a neki sve i snimili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni sa sklonošću provali bit će najstrože kažnjeni, a odluku će donijeti Učiteljsko vijeće. Ostalima slijede nešto manje kazne. Što da vam kažem? Strašno! Naišli su na tu kuću koja je, po njihovoj procjeni, bila napuštena. Kao da žive u nekom usporednom, virtualnom svijetu…", kazao je Paić.

Ravnatelj kaže da su u uništavanju najveću ulogu odigrali učenici petih i šestih razreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad pričaš s njima, blijedo te gledaju, gotovo kao da ne shvaćaju da su nešto loše napravili. Ušli su na tuđe imanje i uništavali", kaže. Ipak, učenici nisu potpuno lišeni empatije - Paić kaže da, kada su djeca čula da je tamo postojala šalica koju je izvjesna baka držala u ruci "kao svetinju", počinju shvaćati što su učinili, a nekima naviru i suze.

Vlasnik kuće nije podnio prijavu policiji, niti tražio odštetu. Ipak, bilo bi lijepo da se roditelji učenika ispričaju i da mu u popravcima barem na neki način pomognu. Ipak je riječ o sentimentalnom značaju za vlasnika - tamo je živjela njegova, danas pokojna majka. "Šteta je jako velika, ali što da radimo, to su djeca. Inače, htio sam prodati tu kuću. Upravo mi je kupac koji je došao u razgledavanje javio što se dogodilo", rekao je vlasnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja eMeđimurje, ravnatelj je zvao vlasnika kuće i kazao da djeca ovih dana stižu u "radnu akciju" na imanje - navodno će sve očistiti.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo