tukla djecu / Učiteljici stigla optužnica zbog nasilja nad učenicima, Divjak: 'Očekujem da nadležna tijela žurno reagiraju'

Učiteljica je maloljetnim učenicima nanosila fizičku i emocinalnu bol, navode u DORH-u

7.10.2018.
19:52
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnicu protiv 47-godišnje učiteljice koja je tukla djecu u školi te joj prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

"Optužnicom se okrivljenicu tereti da je od rujna 2017. do 17. siječnja 2018., u jednoj osnovnoj školi na području Istarske županije, kao učiteljica, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj petoro maloljetnih učenika, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol, za vrijeme održavanja nastave u više navrata na različite načine udarala ove učenike. Time je kod ove djece izazvala strah te emocionalnu i fizičku bol", navodi se u optužnici DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirala ministrica Divjak

I ministrica Divjak oštro osuđuje ponašanja učiteljice. Školi nudi psihološku pomoć za zlostavljanu djecu.

"Bilo kakvo nasilje u školi je nedopustivo, a kod nasilja nad djecom posljedice su dalekosežene i teško ih je čak i ublažiti. Ukoliko škola zatraži, Ministarstvo na raspolaganje može odmah staviti krizni tim za psihološko savjetovanje. Očekujem da nadležna tijela žurno reagiraju i zaštite djecu na odgovarajući način", poručila je ministrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema informacijama kojima mi u Sindikatu rapolažemo, ovo nije nepoznat slučaj. Za taj slučaj se znalo i u školi i u tom gradiću, sigurno je bilo onih koji su zatašakvali to nasilje", rekao je Željko Stipić, predsjednik Školskog sindikata Preporod.

"Nedopustivo je da se ponašaju na takav način./ Naš ured će kao i u svim takvim slučajevima zatražiti izvješće i očitovanje i dati svoju preporuku u skaldu s onim što ćemo dobiti", rekla je Helenca Pirnat Dragičević, pravobraniteljica za djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako neslužbeno doznajemo učiteljica je tukla učenike u školi u Medulinu i ovo nije prvi put da su učitelji baš iz te škole prijavljeni zbog fizičkog zlostavljanja djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo