Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
lice iz crne kronike

Uhićen Ante Roso: Skinuli muškarca do gola, tjerali ga da iskopa vlastiti grob i prijetili da će mu ubiti ženu

Muškarac je sve odlučio prijaviti policiji pa je u jednome restoranu pripremljena tzv. kriminalistička klopka, odnosno označen je novac

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
RTL Vijesti/ 29.4.2022. u 8:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ante Roso (53), koji je prije desetak godina bio optužen i zatim na sudu pravomoćno oslobođen optužbi da je organizirao tzv. krvavu pljačku Fine 2005. godine, u srijedu je ponovno uhićen zbog iznude.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Rosu policija sumnjiči da je od jednoga muškarca iznuđivao 5000 eura, a prema onome što je žrtva ispričala policiji, Roso i dvojica njegovih suradnika podvrgula pravoj torturi.

Ispričao je kako su ga u utorak uz prijetnju oružjem ugurali u auto te ga odvezli u jednu šumu u okolici Zagreba, skinuli mu odjeću i dali lopatu kako bi si iskopao grob. On je gol kopao grob četiri sata, a pritom su ga i tukli. Nakon što je iskopao grob, natjerali su ga da puže do njihova automobila da bi ga zatim natjerali da im da telefonske brojeve članova svoje obitelji, zaprijetivši da će, ukoliko im ne preda 5000 eura, ubiti suprugu i "zoljom" gađati kuću.

Muškarac je sve odlučio prijaviti policiji pa je u jednome restoranu pripremljena tzv. kriminalistička klopka, odnosno označen je novac. Kad su Roso i još jedan od njegovih poznanika došli po novac, zaskočili su ih pripadnici interventne policije te ih uhitili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Oklopljeni policajci s oružjem

Juriš dugih cijevi PUZ-a: Objavili video uhićenja Rose i osumnjičenih da su žrtvu tjerali da si kopa grob, iznuđivali ga

Roso, imenjak i prezimanjak generala HV-a, postao je poznat 2011. kad ga je njegov dotadašnji poznanik, ali i osoba koja je naručila njegovo ubojstvo, Ivan Boršić, prokazao kao organizatora tzv. krvave pljačke Fine iz 2005. Roso je najprije bio u bijegu da bi nakon drugog ponovljenog suđanja bio oslobođen svih optužbi.

U prosincu 2020. Rosu je uhitila policija zbog optužbi da je jednom poduzetniku dva puta naručio postavljenje ekplozivnih naprava u autu, želeći ga likvidirati.

Upravo se čita

Naprave su oba puta zakazale, a Darijo B. otkrio je da je na meti atentatora tek kad je svoj automobil odvezao na popravak žaleći se da mu nešto lupka pod haubom.

Mehaničari su se prenerazili pronašavši ne jednu, već dvije bombe s daljinskim aktiviranjem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Roso je proveo šest mjeseci u pritvoru, ali protiv njega nije nikad podignuta optužnica. 

RTL Vijesti/ 29.4.2022. u 8:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba